Nieuw seizoen Atlas gaat vanavond van start

Nieuw seizoen Atlas gaat vanavond van start

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond gaat het tweede seizoen van het AVRO-programma Atlas van start in Suriname op Nederland 3. In Suriname zullen vanavond zes van de twaalf bekende Nederlanders aan het spel beginnen. De komende weken maken de overige zes kandidaten de kandidatengroep compleet. Dit seizoen wordt wederom gepresenteerd door Lauren Verster.

In het tweede seizoen van Atlas wordt opnieuw een avontuurlijke tocht ondernomen door de kandidatengroep. Deze keer neemt Lauren Verster de kandidaten mee naar Suriname om daar de goudzoekers achterna te reizen. In de 10 etappes die gedurende het programma moeten worden getrotseerd strijden twee teams om een deel van de Atlas. Deze kaart geeft hen de uiteindelijke vindplaats van het goud uit het regenwoud. De reis brengt hen van het bloeiende handelscentrum in Paramaribo door de dichte regenwouden naar de goudkuilen in het zuiden. 

In de eerste aflevering worden Tim Murck, Frieda Mulisch, Bob de Jong, Shary An, Negativ en Kimberley Klaver gedropt in de Suriname Rivier en bestormen Fort Nieuw Amsterdam. De twee teams gaan in de buitenwijken van de hoofdstad Paramaribo op zoek naar de vliegtickets die hen de toegang zullen geven tot de rauwe goudvelden. Gedurende de serie zullen Stacey Rookhuizen, Tim Haars, Robert Schoemacher, Tess Milne, Yootha Wong-Loi-Sing en Brace de teams aanvullen.

De teamsamenstelling ligt in handen van de kandidaten zelf. In de eerste drie afleveringen zullen er aan het einde van elke aflevering twee nieuwe kandidaten het speelveld betreden. Het team dat de laatste opdracht van die aflevering gewonnen heeft, mag bepalen welke kandidaten zij als teamlid in hun team willen hebben. De andere kandidaat zal bij het verliezende team worden gevoegd. Na een tijdje zullen de teams ook kandidaten naar huis moeten sturen. Tien kandidaten zullen het strijdtoneel moeten verlaten om vervolgens twee kandidaten in de finale over te houden. Daar wordt bepaald wie de winnaar wordt van het goud uit het regenwoud.

In 2013 werd seizoen 1 van het AVRO-programma uitgezonden. In het Atlasgebergte en de Saharawoestijn namen wederom twee teams van 6 kandidaten het tegen elkaar op. Daaraan namen onder andere BN'ers als Inge Ipenburg, Laura Dekker, Robert de Hoog en Ron Boszhard mee. In de finale streedt Johnny Kraaijkamp Jr. tegen Mimoun Ouled Radi. Ouled Radi won het eerste seizoen.

Atlas is vanavond te zien om 20:30 op Nederland 3 bij de AVRO.