Maandag start het nieuwe seizoen Atlas in Suriname

Maandag start het nieuwe seizoen Atlas in Suriname

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Aanstaande maandag start een nieuwe seizoen van de avonturenserie Atlas bij de AVRO op Nederland 3. Het tweede seizoen speelt zich af in Suriname waar in totaal 12 BN'ers in de voetsporen treden van de goudzoekers.

In de eerste aflevering worden Tim Murck, Frieda Mulisch, Bob de Jong, Shary An, Negativ en Kimberley Klaver gedropt in de Suriname Rivier en bestormen Fort Nieuw Amsterdam. In een zenuwslopende race dwars door de buitenwijken van Paramaribo gaan de twee teams op zoek naar vliegtickets die hen toegang geven tot de rauwe goudvelden van het wetteloze zuiden van Suriname...

De komende weken maken Stacey Rookhuizen, Tim Haars, Robert Schoemacher, Tess Milne, Yootha Wong-Loi-Sing en Brace het deelnemersveld van Atlas compleet. De goudzoekersroute voert de avonturiers te voet en per boot door dichte regenwouden op zoek naar de goudkuilen in het zuiden. In elk van de tien etappes strijden twee teams om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk de vindplaats zal prijsgeven van 'het goud uit het regenwoud'.

Bezoek avrotros.nl/atlas wekelijks voor veel backstagemateriaal over de kandidaten, Lauren Verster en over de plaatsen die worden aangedaan in het programma.