Openhartige gesprekken in tweede seizoen Vive la Frans

Openhartige gesprekken in tweede seizoen Vive la Frans

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op Frankrijk raak je nooit uitgekeken, zeker niet als je er vakantie viert. Daarom trekken Frans Bauer en zijn broer Dorus er dit jaar in Vive la Frans opnieuw op uit met hun vertrouwde oranje Mercedes en vouwwagen om er te genieten van de vele bijzondere en avontuurlijke bestemmingen.

Uiteraard weer in gezelschap van een bonte stoet verrassende gasten.

Vanaf zaterdag 30 augustus zien we Frans goud zoeken met Olympisch schaatskampioen Ireen Wust, rugbyen met zanger Gordon en duikt hij met actrice Marlijn Weerdenburg in de jacuzzi van de camping. Herman den Blijker laat aan Frans zien hoe je zelfs op een camping het lekkerste vlees bereidt op de barbecue. Met André Hazes jr. strijdt Frans in de oude gladiatorenarena van Nîmes en voor Victoria Koblenko laat hij in de mondaine badplaats Cannes een mooie haute couture jurk maken. Met Goedele Liekens gaat Frans geiten melken en met Tygo Gernandt beleeft hij een hachelijk avontuur dat eindigt in ijskoud gletsjerwater van een snelstromende rivier.

Na de vele activiteiten keren Frans en zijn gasten altijd weer terug naar de eenvoud op de camping. Daar hebben Frans en zijn broer Dorus op hun ontwapenende manier leuke en openhartige gesprekken met hun gasten.

In de eerste aflevering verblijven Frans en Dorus op een camping aan de Franse Côte d'Azur waar zij Gordon ontvangen. Ze realiseren zich maar al te goed dat ze Gordon met een verblijf op een camping behoorlijk uit zijn comfort zone halen en dus doen ze er alles aan om het hem naar de zin te maken. En met succes. Gordon lijkt zich op zijn gemak te voelen bij de broertjes Bauer en er ontstaan mooie gesprekken over liefde en familie. Om Gordon ook nog wat cultuur mee te geven neemt Frans hem mee naar de lokale rugbyclub. Rugby is een van de meest populaire sporten in Frankrijk en het komt Gordon niet slecht uit dat er veel fysiek contact is in het spel....

Vive la Frans, vanaf zaterdag 30 augustus op NPO 1.