Brooklyn Nine-Nine op Comedy Central

Brooklyn Nine-Nine op Comedy Central

Geschreven door Pieter Jongsma

Golden Globe winnaar Brooklyn Nine-Nine komt naar Nederland! Deze nieuwe comedy is exclusief te zien bij Comedy Central. Vergeet alles wat je dacht te weten over crime series. Brooklyn Nine-Nine laat een totaal nieuw beeld zien van de politie wereld in New York.

Op dit politiebureau in het 99ste district draait het niet om ingewikkelde detective zaken of zwaar forensisch onderzoek. Deze agenten zijn vooral druk met collegiale verliefdheden, kantoor competities en hun privé leven. O ja, en er moeten natuurlijk ook criminelen opgepakt worden.

Jake Peralta (Andy Samberg) is een onvolwassen maar getalenteerde detective. Hij weigert een das te dragen, speelt graag kantoorstoel race op het bureau en wordt regelmatig op een plaats delict op ongepaste wijze aangetroffen. Ondanks zijn gedrag lukt het hem om een record aan arrestaties te leveren. Hij doet waar hij zin in heeft en niemand staat dat in de weg...... Totdat hij een nieuwe commandant krijgt. Captain Ray Holt is een serieuze en strenge baas. De twee karakters botsen vanaf het eerste moment en Jake moet kiezen, gaat hij zijn kinderachtige houding veranderen of geeft hij zijn carrière op?

De cop-comedy Brooklyn Nine-Nine is beloond met Golden Globes voor beste comedy serie en hoofdrolspeler Andy Samberg won zowel de Golden Globe award als de American Comedy award voor beste hoofdrolspeler in een comedy. Andre Braugher won een Critics' Choice Award voor beste bijrol.

Tijdens het eerste seizoen heeft de serie ook meerdere indrukwekkende gastrollen, onder andeer: Adam Sandler, Stacy Keach, Andy Richter, Dean Winters, Patton Oswalt en Craig Robinson.

Brooklyn Nine-Nine is vanaf vanavond 21:30 elke zondag te zien bij Comedy Central