Must-see van de week: Brooklyn Nine-Nine
Bron: Fox

Must-see van de week: Brooklyn Nine-Nine

Geschreven door Daniël Schalk

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Netflix is dezer dagen echt een uitkomst. Terwijl op televisie de herhalingen-zomer al is begonnen, spelen streamingsdiensten slim in op de quarantaine-tijd. Aan de lopende band verschijnen er nieuwe films en (nieuwe seizoenen van) series. Afgelopen vrijdag was daar het langverwachte zesde seizoen van Brooklyn Nine-Nine. Ik heb deze serie pas onlangs ontdekt. Typisch een gevalletje van: ‘Ik heb Netflix zowat uitgespeeld, wat moet ik nu nog kijken?’ Vast herkenbaar.

Ik ben dol op politie- en misdaadseries. Mijn all time favorites zijn toch wel The Mentalist, Castle en The Blacklist (die Pieter twee weken terug al tipte), maar ik voelde mij nooit aangetrokken tot de humoristische politieserie Brooklyn Nine-Nine. Tot een paar weken terug, toen ik uit wanhoop toch begon te kijken. Inmiddels ben ik al halverwege bij seizoen 3. De comedyserie volgt rechercheur Jake Peralta (Andy Samberg) en zijn collega’s van het 99ste district van de NYPD.

Juist in deze tijden is Brooklyn Nine-Nine geweldig, want de kinderachtige humor doet de ellendige buitenwereld even vergeten. En het goede nieuws is dat we ons ook al kunnen verheugen op een zevende én achtste seizoen. In 2018 trok Fox de stekker uit de serie, maar één dag later vond de serie onderdak bij NBC. Het zevende seizoen was onlangs in Amerika al te zien bij NBC, maar daar moeten we nog even op wachten. Het duurde ook een jaar voordat het zesde seizoen op Netflix verscheen. De komende jaren zijn we in ieder geval nog niet af van Peralta en co.