RTL Nederland omarmt stichting Het Vergeten Kind tijdens 25-jarig jubileum

RTL Nederland omarmt stichting Het Vergeten Kind tijdens 25-jarig jubileum

Geschreven door Pieter Jongsma

Ter ere van het 25-jarige jubileum van RTL in Nederland gaat het multimediabedrijf een grootschalige en intensieve samenwerking aan met de stichting Het Vergeten Kind.

RTL grijpt het feestelijke moment aan om iets terug te doen voor Nederland. In ‘RTL Late Night’, op vrijdag 24 oktober, trappen ambassadeur Johnny de Mol en founding father Dinand Woesthoff samen af. Op maandag 27 oktober laat RTL 4 dromen van honderden vergeten kinderen in vervulling gaan tijdens de twee uur durende live-show ‘RTL 25 jaar: Het Vergeten Kind’ die, geheel in het teken staat van het goede doel.

"De reden dat RTL dit doel omarmt, is omdat wij vinden dat RTL een belangrijke taak vervult in de Nederlandse samenleving”, aldus Erland Galjaard, programma directeur RTL Nederland. “Niet alleen om te amuseren, maar met name ook om aandacht te vragen voor en te geven aan onderwerpen die ons allemaal raken en soms verborgen of onbegrepen blijven. Dat hebben we gedaan met thema’s zoals pesten, zwaarlijvigheid, eenzame ouderen en verborgen armoede. Nu willen we voor Het Vergeten Kind hetzelfde doen. Hen steunen via deze stichting is een investering in de toekomst van ons allemaal.”

Stichting Het Vergeten Kind
Daphne Schreuder, directeur Het Vergeten Kind: “In Nederland is een enorm grote groep van 32.000 kwetsbare kinderen die niet thuis kunnen wonen, omdat ze misbruikt, mishandeld, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Kinderen met soms al heftige onzichtbare littekens. Ze verblijven op sobere opvanglocaties met te weinig specialistische hulp en minimale speelvoorzieningen. Niet ver weg, maar gewoon in ons eigen land. Soms om de hoek op een geheime locatie om hun veiligheid te garanderen. Deze kinderen verdienen het om kind te mogen zijn. En daarom dromen we van een Nederland waar geen kind nog langer vergeten wordt en zetten we ons in om de leefkwaliteit van deze kinderen structureel te verbeteren. We zijn enorm blij en dankbaar dat RTL ons gaat helpen om kleur te brengen in de levens van deze kinderen die op jonge leeftijd al te vaak de kleur zwart hebben gezien.”

Dromen vervullen
In de maand oktober zet de hele RTL-familie zich samen met verschillende bedrijven in om in korte tijd zo veel mogelijk dromen van vergeten kinderen te verwezenlijken met verschillende acties. Zowel een buitenspeelruimte voor kinderen die wonen in een voormalige gevangenis en buiten moeten spelen op de voormalige luchtplaats voor gevangenen als duurzame (bouw-)projecten. Een logeerhuis bouwen op een zorgterrein, zodat de biologische ouders van de kinderen kunnen komen logeren of een nieuwe keuken in een gezinshuis waar dagelijks voor tien mensen gekookt moet worden op een veel te klein fornuis.

Maar ook kortdurende acties die maar één doel hebben: een onvergetelijke ervaring geven zoals een dagje Efteling voor 500 vergeten kinderen, een make-over voor tienermeiden, een computer om huiswerk op te maken of een trampoline in de tuin. Dingen die voor ons en onze kinderen normaal zijn, zijn voor deze kinderen onbereikbaar. Tevens gaat de RTL On Tour-bus het land in om bij verschillende opvanglocaties spullen af te geven waar vergeten kinderen al zo lang van dromen.

In een twee uur durende live-uitzending is te zien hoe iedereen binnen en buiten RTL zich inzet om de vergeten kinderen in ons land een onvergetelijke dag te bezorgen. ‘RTL 25 jaar: Het Vergeten Kind’ wordt geproduceerd door Blue Circle.