Recensie ; Roodkapje

Recensie ; Roodkapje

Geschreven door Sebastiaan Boers

Paul de Leeuw komt met nieuwe hilarische spelshow!

Een nieuwe spelshow bij RTL 4 is een feit. Onder de naam Roodkapje brengt Paul de Leeuw weer gezelligheid op de zaterdagavond. Het is het derde programma voor Paul bij de commerciële zender.

Eerder zag de kijker Paul al voorbij komen in de spelshows Wie ben ik?! en in Het zijn net mensen. Deze twee shows smaakten voor Paul naar meer. Ook de zender zelf wilde nog een programma met Paul opnemen, daar was Roodkapje.

De spelshow wordt gespeeld door twee wisselende teams. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk namen te raden van bekende mensen. Dit lijkt makkelijker dan het is en dat zorgt voor veel hilariteit in het programma. 

Het decor doet een beetje denken aan het oude programma Mooi! Weer de Leeuw, een programma van de VARA. Door het publiek en het orkest brengt Paul de gezelligheid van toen terug in Roodkapje. Dit is misschien wel de bedoeling geweest van RTL 4 om deze gezelligheid van toen terug te halen op de zaterdagavond.

De spelshow Roodkapje is gezellig druk. Het is een relatief snelle spelshow waardoor het soms lastig te volgen is. Dit is voor de kijker niet zo heel groot probleem, er is maar één ding wat telt, dat is de humor. De humor is volop aanwezig in deze spelshow. Het raden van de namen op de kaartjes doet sterk denken aan een combinatie van Hints en Wie ben ik?!

Voor mensen die houden van een gezellige spelshow op de zaterdagavond moeten zeker afstemmen op RTL 4. Het programma van Paul is een echte aanrader voor een leuke televisie avond. Het lijkt er op dat Paul zijn humor terug gevonden heeft en dit nu vertaald naar de commerciële zender.

De kijker kan deze nieuwe spelshow ook waarderen. De eerste aflevering van Roodkapje werd bekeken door 1.261.000 mensen. Een mooie score voor RTL 4. De tweede aflevering werd bekeken door 1.187.000 mensen. Het lijkt er op alsof Paul een vaste groep kijkers aan zich weet te binden. Of de komende afleveringen ook zo goed bekeken zullen worden, zal blijken uit de kijkcijfers die Stichting kijkonderzoek op haar website publiceert.

Roodkapje is elke zaterdagavond om 22.00 uur te zien, natuurlijk bij RTL 4.