Planet Earth II start met 1.6 miljoen kijkers

Planet Earth II start met 1.6 miljoen kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond ging de nieuwe natuurserie, Planet Earth II, van start. Direct na het NOS Journaal van 20.00 uur keken er in totaal 1.611.000 mensen naar de eerste aflevering. Hierdoor staat deze natuurserie op de tweede plek in het kijkcijferoverzicht van de eerste dag van 2017. Het marktaandeel voor de EO komt hierdoor uit op 21,4 %.

Meteen na de natuurserie was de theatervoorstelling van Bert Visscher te zien. Zelden zoiets gezien werd dan ook bekeken door 969.000 mensen. Ruim anderhalf uur hield Bert deze kijkers in zijn komische greep. Door de kijkcijfers van zondagavond staat Bert op de achtste plek in het kijkcijferoverzicht. De VARA ziet daarmee een marktaandeel binnen komen van 15,1 %. 

De eerste avond van NPO 1 werd afgesloten door Andere Tijden. Geen normale tijden, maar Andere Tijden Sport. Deze aflevering stond in het teken van de Elfstedentocht. Rond de klok van 23.00 uur keken er zeker 363.000 mensen naar dit sportprogramma. Deze Andere Tijden staat hierdoor op plek 24 in de kijkcijfer top 25. De NOS/NTR ziet hiermee een marktaandeel binnenkomen van 8,9 %.

RTL 4 hield vast aan haar traditie. Op de eerste dag van een nieuw jaar is het voor de commerciële zender tijd voor een sprookje. Dit keer werd Roodkapje ingezet in een moderne versie. Julia Akkermans en Beau Schneider zijn te zien als de hoofdpersonen. In totaal kon Roodkapje rekenen op 1.233.000 kijkers. Hiermee staat Roodkapje op de vijfde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt daarmee uit op 16,8 %.

Daarna was het tijd voor RTL Boulevard. Voor de kijker was dit misschien even wennen, het showbizz programma op een zondagavond.  Maar dit was een speciale aflevering in verband met de trekking van de PostcodeKanjer. Rond 21.30 uur keken er dan ook 1.018.000 mensen naar de speciale RTL Boulevard. Hiermee staat dit programma op de zevende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 15,1 %.

Voor iedereen die op Oudejaarsdag geen tijd (of geen zin) had in Ik hou van Holland, kon zondagavond kijken naar de herhaling. De speciale aflevering van Ik hou van Holland werd op de eerste dag van 2017 nogmaals uitgezonden. Rond 22.30 uur keken er 247.000 mensen. Hierdoor staat Linda de Mol niet in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 6,6 %.

SBS6 zond op de eerste dag van 2017 een film uit. Niet zomaar een film, maar een Harry Potter film. Vanaf 20.30 uur kon de kijker genieten van Harry Potter and the prisoner of Azkaban. In totaal keken er 401.000 mensen naar deze film. Harry Potter wist zich hiermee te toveren naar plek 19 in het kijkcijferoverzicht. SBS6 ziet hierdoor een marktaandeel binnenkomen van 6,0 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Planet Earth II terug via TVblik.

Lees ook: Recensie: Planet Earth II

Foto: EO