‘Zapp Your Planet’ gaat strijd aan met plastic soep

‘Zapp Your Planet’ gaat strijd aan met plastic soep

Geschreven door Pieter Jongsma

In ‘Zapp your Planet: Expeditie Hawaii’ gaat Zapp-presentatrice Vivienne van den Assem op avontuurlijke expeditie naar de paradijselijke eilanden van Hawaii: eilanden vol vulkanen, monniksrobben, schildpadden en helaas ook veel plastic.

Samen met Daan en Jelle komt Vivienne door middel van uitdagende opdrachten achter de grote gevaren van plastic voor stranden en dieren op Hawaii. De expeditie voert langs vulkanen, koralen, schitterende dieren en naar stranden vol plastic uit de hele wereld. Kan het team zichtbaar maken hoe groot het probleem is? En wat hebben wij daar in Nederland mee te maken?

Vivienne won afgelopen voorjaar de duurzaamheidquiz ‘Zapp Your Planet’ en gaat samen met winnaars Daan en Jelle op expeditie naar Hawaii. Vanaf 13 oktober krijgen de kijkers in vijf afleveringen een beeld van de bijzondere natuur op Hawaii. Die natuur wordt ernstig bedreigd door plastic. Ongeveer 44 miljoen kilo plastic afval, met een omvang van 34 keer het oppervlakte van Nederland, drijft in de zeeën rond Hawaii. Vivienne, Daan en Jelle gaan op zoek naar een antwoord op de vragen: Hoe ziet die plastic soep er nou eigenlijk uit? Wat is het precies? Waar kan je het krijgen? En hoe smaakt het?