RTLZ wordt 24-uurs nieuwszender

RTLZ wordt 24-uurs nieuwszender

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Nederland is vanaf begin 2015 een nieuwe tv-zender rijker. RTL komt vanaf dan met een nieuwe tv-zender die 24-uurs nieuws gaat brengen dat is zojuist bekend gemaakt.

"De exacte invulling van de zender is nog niet bekend”, zegt RTL-directeur Bert Habets. "Overdag zal er niets wezenlijks veranderen, de zender informeert over financieel en economisch nieuws." RTLZ richt zich op live televisie. “Het wordt zo de geijkte zender voor breaking news en zal daar ook voor worden ingezet”, aldus Habets.

Nieuws zal het belangrijkste onderdeel blijven, maar ook andere onderwerpen komen onder de aandacht bij de nieuwe zender. Habets: "Kijkers worden straks ook geïnformeerd over tech en lifestyle; wat je doet na je werk."

De reden dat RTLZ een eigen zender krijgt is dat de doelgroep overdag aan het werk is en niet kan kijken, 's avonds worden die beter bereikt. RTLZ wordt niet alleen een tv-zender, maar is ook digitaal en mobiel te volgen.

RTLZ wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2015. Waar de zender komt in de pakketten van de kabelmaatschappijen, is nog niet bekend. "We willen de best mogelijke plek op de afstandsbediening, maar wat dat gaat worden, daar zijn we nog over in gesprek", zegt de RTL-directeur.

Het gat dat op RTL7 ontstaat zal worden gevuld door onder andere series die passen in doelgroep van de zender.

Update: 24-uurszender RTL Z uitgesteld tot september 2015. "De start van de 24-uurszender van RTL Z vóór de zomer is volgens RTL niet wenselijk..." Lees verder!