Laatste State of the Union van Obama live op RTLZ

Laatste State of the Union van Obama live op RTLZ

Geschreven door Daniël Schalk

RTLZ zendt vannacht om 03:00 uur live de laatste State of the Union van president Obama uit. De State of the Union is een jaarlijkse toespraak van de Amerikaanse president tot de leden van het Amerikaanse Congres over de stand van zaken in het land en de plannen die hij heeft.

Amerika kiest dit jaar een nieuw president en daarmee is het de laatste State of the Union van Obama, die in 2009 werd beëdigd als de 44ste president van de Verenigde Staten. De verkiezingen starten eind deze maand. Op 8 november wordt duidelijk wie de nieuwe president wordt.

President Barack Obama vertelde eerder in een promo-filmpje al dat hij niet alleen over zijn acties voor de laatste paar maanden van zijn presidentschap gaat praten, maar ook over wat Amerika nodig heeft voor de toekomst en hoe iedere Amerikaanse staatsburger hieraan kan bijdragen.

VS-correspondent Erik Mouthaan leidt de toespraak vannacht in. De uitzending van de State of The Union wordt bij RTLZ de hele nacht tot 08:30 uur herhaald, daarna start RTLZ aan haar dagelijkse programmering. De State of The Union is na de laatste herhaling terug te kijken via rtlz.nl.

De komende maanden volgt RTLZ de verkiezingen in Amerika op de voet. Naast verschillende live-uitzendingen start op 25 januari het wekelijkse programma Bestemming Witte Huis, waarin Erik Mouthaan een uniek en intrigerend beeld geeft van de stand van de Amerikaanse maatschappij.