Muzikaliteit en plezier in nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland

Muzikaliteit en plezier in nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Zondag 28 september start een nieuw seizoen van het populaire AVROTROS-programma De Beste Zangers van Nederland. De populariteit van het programma kent letterlijk geen grenzen.

Inmiddels is het format verkocht aan diverse landen waaronder Frankrijk, Zweden en Duitsland. Én het door FTV Productions geproduceerde programma is in Duitsland genomineerd voor een van de belangrijkste TV-prijzen van het land: Der Deutsche Fernsehpreis. Sing meinen song - Das Tauschkonzert is genomineerd in de categorie 'Best Entertainment'. Deze jaarlijkse tv-prijzen worden op donderdag 2 oktober in Keulen uitgereikt.

En vanaf 28 september dus een nieuw seizoen De Beste Zangers van Nederland. Voor deze zevende reeks reizen zes Nederlandse zangers/zangeressen af naar zonnig Ibiza. Onder leiding van presentator Jan Smit strijden zij om de titel 'Beste zanger van Nederland'. De gasten in deze reeks van De Beste Zangers van Nederland zijn: Amsterdamse rot in het vak René Froger, volkszanger André Hazes jr, Monique Klemann van Loïs Lane, Xander de Buisonjé, musical ster Carolina Dijkhuizen en Edsilia Rombley. In elke aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn of haar ideale vervanger. Ze zingen elkaars repertoire en laten zich zo van een verrassende muzikale kant zien en zingen nummers die je misschien niet zo snel zou verwachten. Wie weet de anderen tot tranen toe te roeren en verrast het meest met zijn eigen versie van een nummer van een ander? En wie mag zich uiteindelijk de Beste Zanger van Nederland noemen?

In de eerste aflevering van De Beste Zangers van Nederland is André Hazes jr. de hoofdgast en samen met René Froger, Xander de Buisonjé, Edsilia Rombley, Carolina Dijkhuizen en Monique Klemann brengen zij een ode aan André Hazes. Deze maand is het namelijk alweer 10 jaar geleden dat de Amsterdamse volkszanger André Hazes, op 53 jarige leeftijd, overleed. Het wordt een aflevering vol met mooie en vooral leuke anekdotes.

Naast deze aflevering van De Beste Zangers van Nederland is er meer Hazes, want het hele weekend staat bij AVROTROS in het teken van de geliefde volkszanger. Op zaterdag 27 september zendt AVROTROS de special Het verhaal van André Hazes uit. Hierin kijken familie, vrienden en collega's terug op het leven van Hazes en zijn afscheid destijds in een overvolle ArenA. Hoe kijken de betrokkenen terug op André's dood en wat is er in de tien jaar daarna gebeurd met het fenomeen Hazes? Aansluitend zendt AVROTROS het 90-minuten durende concert 'André Hazes - 25 Jaar Hazes: Live In De Amsterdam ArenA' uit 2003 uit.