Sandra Oh neemt maandag afscheid van Grey's Anatomy

Sandra Oh neemt maandag afscheid van Grey's Anatomy

Geschreven door Pieter Jongsma

Aanstaande maandag is Sandra Oh voor het laatst bij Net5 te zien als Cristina Yang in Grey’s Anatomy. Na negen jaar neemt de actrice in het slot van seizoen tien afscheid van de dramaserie.

De week daarna zendt Net5 aansluitend de elfde reeks uit, die deze week in de USA start.

Exit Sandra Oh – 29 september 20.30 uur
In de laatste aflevering van seizoen tien neemt Sandra Oh, die Cristina Yang speelt, afscheid van Grey’s Anatomy. De actrice heeft deze rol sinds de première van de serie in 2005 vertolkt. “Op creatief vlak heb ik het gevoel dat ik alles heb gegeven en ik ben er klaar voor om de serie los te laten. Het is erg interessant om zo lang in een rol te duiken en te voelen dat ook het karakter Cristina losgelaten wil worden. Ik ben bereid haar te laten gaan.”, aldus Oh.

Hoe neemt Cristina afscheid?
Afgelopen mei was in Grey’s Anatomy te zien hoe Cristina werd genomineerd voor de prestigieuze prijs ‘Harper Avery’. In de nieuwe afleveringen, die sinds 1 september zijn te zien bij Net5, wordt Cristina gesteund door haar collega’s bij de voorbereidingen op de uitreiking van deze prijs. De getalenteerde arts begint echter door dit alles te twijfelen aan haar toekomst bij het ziekenhuis en besluit tot ieders grote teleurstelling te vertrekken. Er volgt een erg emotioneel afscheid.

Start seizoen 11 bij Net5 – 6 oktober 20.30 uur
Na het aangrijpende slot van seizoen tien, gaat Net5 direct verder met het allernieuwste seizoen. Deze elfde reeks start in Amerika op 25 september en daarmee zit Net5 erg dicht op de uitzendingen in Amerika.

Twee nieuwe chirurgen
Nu Cristina is vertrokken, worden er twee nieuwe dokters geïntroduceerd die worden gespeeld door Oscarwinnares Geena Davis (o.a. bekend van Thelma and Louise en Commander in Chief) en Kelly McCreary (o.a. bekend van Being Flynn en White Collar), die in de huid kruipt van Maggie Pierce. Zij moeten zien te tippen aan hun voorgangster en proberen een plek binnen het ziekenhuispersoneel te veroveren. Schrijfster en brein achter Grey’s Anatomy Shonda Rhimes zegt dat seizoen elf ‘all about Meredith’ is. “Het seizoen draait echt om Meredith. Er is veel groei te zien. Ze verloor zichzelf als persoon, haar zus dook op, haar man wil er vandoor, haar beste vriendin vertrekt. Kortom, er is veel gaande in Merediths leven.”