Vijf NCRV-jeugddocumentaires in première op Cinekid

Vijf NCRV-jeugddocumentaires in première op Cinekid

Geschreven door Pieter Jongsma

Vijf jeugddocumentaires van de NCRV zijn zaterdag 11 oktober voor het eerst te zien op Cinekid in Amsterdam, het film-, tv- en mediafestival voor kinderen.

De jeugddocumentaires worden eind dit jaar uitgezonden op NPO ZAPP Echt Gebeurd. Het zijn documentaires over de dromen en wensen van  kinderen, die opvallen door hun verbeeldingskracht en doorzettingsvermogen.

Giovanni en het waterballetGiovanni (10 jaar) heeft een droom: meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen synchroon zwemmen. Regie: Astrid Bussink, Producent: Een van de jongens.

NIEUW - Alles voor de 8-jarige Tanans uit Congo is nieuw. De taal, wonen in een mooi huis en boerenkool. Regie: Eefje Blankevoort, Producent: Witfilm.

In, Spin, Ritalin  – Om te bewijzen dat ze heus wel zonder Ritalin kan, mag de 8 jarige Nike één dagje zonder pillen naar school. Regie: Susan Koenen, Producent: Hollandse Helden.

Hannah's feestje - Hoe belangrijk is het geven van een feestje? Heel belangrijk, vinden Hannah en haar vriendinnen. Regie en producent: Rachel Visscher

Johan – Johan wil niets liever dan met de andere scouts op zomerkamp en survivallen,. Alleen die stomme heimwee. Regie: Sjoerd Niekamp, Producent: Cerutti Film.

De premières zijn zondagmiddag 12 oktober om 14.30 uur  en maandagmiddag 13 oktober  om 15.00 uur in het Machinegebouw, Westergasfabriek, Pazzanistraat 37, Amsterdam