Misdaadserie Penoza stopt na vijf seizoenen

Misdaadserie Penoza stopt na vijf seizoenen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Penoza V wordt definitief het laatste seizoen van de populaire misdaadserie, dat hebben KRO-NCRV en producent NL Film vrijdag laten weten. De opnames voor het laatste seizoen, dat vanaf september wordt uitgezonden bij KRO-NCRV op jongerenzender NPO 3, zijn momenteel in volle gang.

“Penoza was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna 50 afleveringen toe aan Penoza V en zijn de kijkers steeds meer gaan houden van Carmen van Walraven, haar gezin, Luther en crimineel Berry”, zegt Michel Nillesen, Manager Video KRO-NCRV, over de tv-serie.

Ondanks het einde van de serie, komt er misschien nog een film. “Aan de TV-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de Penoza-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten”, zegt producent Alain de Levita van NL Film.

Penoza is sinds de eerste uitzending in september 2010 uitgegroeid tot een kijkcijfersucces met wekelijks een miljoen kijkers. In 2014 en 2016 behoorden Penoza tot de laatste drie genomineerden van de Gouden Televizier-Ring. De hoofdrol in de misdaadserie wordt vertolkt door Monic Hendrickx.

Penoza V is vanaf september te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Bekijk Penoza op TVblik.nl/penoza

Foto: KRO-NCRV / Pief Weyman