Winnaar SYTYCD 2013 in internationale tapsensatie Tap Factory

Winnaar SYTYCD 2013 in internationale tapsensatie Tap Factory

Geschreven door Pieter Jongsma

Zijn deelname aan So You Think You Can Dance 2013 begon met een vliegende start. De jonge Rotterdamse danser Danny Boom (22) overdonderde de jury met zijn eerste auditie en sleepte meteen het Golden Ticket in de wacht, waarmee hij direct door mocht naar de bootcamp. Zijn zegetocht stopte daar niet.

Danny won de laatste editie van het populaire televisieprogramma SYTYCD glansrijk. In de daaropvolgende theatertournee bleek hoeveel doorzettingsvermogen en motivatie de talentvolle Danny heeft.

Ondanks gezondheidsklachten bleef hij dansen tot hij niet meer kon. Een ziekenhuisopname met een geperforeerde blindedarm zorgde er zelfs voor dat de première van de SYTYCD Theatertour moest worden uitgesteld, maar als het aan Danny had gelegen, had hij gewoon op het podium gestaan. Danny’s veelzijdige talent en karakter bleef niet onopgemerkt. Internationale producenten volgden zijn moves en vroegen hem onlangs de cast van de tapsensatie Tap Factory in Nederland te versterken. Hij voegt zich in december bij de cast van deze virtuoze show, bestaande uit performers die heer en meester zijn in zowel urban-, break- en tapdance, hiphop en (lucht)acrobatiek.

Tap Factory beleeft, na uitverkochte tournees door Europa en Zuid-Amerika, op 17 december zijn Nederlandse première in het World Forum Theater in Den Haag. Producent Patrice Marques: “Danny’s eigenheid en uitmuntende kwaliteiten op het gebied van hiphop en modern jazz geven de voorstelling een uniek Hollands extraatje. Hij past naadloos in de cast, bestaande uit 's werelds meest getalenteerde (tap)dansers en acrobaten.”

Tap Factory
Razendsnel voetenwerk, spectaculaire choreografieën, stoere mannen en een enorme dosis heerlijke humor. Dat zijn de ingrediënten van Tap Factory. Voeg het beste van topshows als Stomp, Tap Dogs en The Blue Man Group samen en je hebt een dansspektakel van wereldklasse! De internationale cast verenigt zich in een energieke mix van dans, live percussie en komedie. De welgevormde, stoere dansers vertonen, in een visueel overdonderend decor, hun dynamische kunsten. Hun voeten leiden in de choreografie van de Franse Vincent Pausanias een eigen leven, terwijl de slagwerkers voor stampende begeleiding zorgen. Tap Factory wordt in Nederland geproduceerd door TEC Entertainment.

Danny Boom
Danny Boom werd op 25 april 1992 geboren in Rotterdam. Hij studeerde in 2013 af aan de Dansacademie Lucia Marthas. In 2013 werd hij uit ruim drieduizend auditanten tot winnaar van So You Think You Can Dance verkozen. Danny danste daarnaast o.a. bij Symphonica in Rosso met Diana Ross en Nick & Simon, het Internationaal Danstheater en trad op in diverse videoclips en promo’s voor o.a. Adidas. Danny staat onder contract bij het Rotterdamse Scapino Ballet.

Kaartverkoop
De Nederlandse première van Tap Factory vindt, na een succesvolle tournee door Engeland, Colombia, Israël, Frankrijk, Portugal en Spanje, op 17 december 2014 plaats in het World Forum Theater in Den Haag. Daar is de voorstelling slechts tot en met 4 januari 2015 exclusief te zien. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar via SEE tickets 0900-1353 (€ 0,45 per minuut) of via www.seetickets.nl.

Meer informatie en kaartverkoop via www.tapfactory.nl