Kees Driehuis presenteert 25 jaar Per Seconde Wijzer

Kees Driehuis presenteert 25 jaar Per Seconde Wijzer

Geschreven door Pieter Jongsma

Kees Driehuis presenteert dit jaar de VARA-kennisquiz ‘Per Seconde Wijzer’ 25 jaar. Het programma is, weliswaar met enkele onderbrekingen, een van de langstlopende kennisquizzen van de Nederlandse televisie. In oktober 1967 was de eerste aflevering te zien, destijds gepresenteerd door Berend Boudewijn. In 1989 kwam Per Seconde Wijzer met Kees Driehuis terug op de buis. Kees: "Ik presenteer Per Seconde Wijzer nu alweer 25 jaar.

Het is de langstlopende quiz van Nederland, maar het gaat wel met zijn tijd mee. Overal kom ik mensen tegen die via de app het spel spelen, de app is al 125.000 keer gedownload. En we beginnen nu met de kijkersvraag waarop live antwoord kan worden gegeven.” Op maandag 20 oktober gaat er weer een nieuw seizoen met Kees Driehuis van start om 19.50 uur bij de VARA op NPO 2.

Per Seconde Wijzer lanceerde vorig jaar de Per Seconde Wijzer-app waarmee de kijker zelf speler werd. In no-time werd de app tienduizenden keren gedownload. In dit nieuwe seizoen gaat de quiz nog een stapje verder. Kijkers kunnen nu live meespelen met de kijkersvraag die Kees Driehuis aan het begin van elke aflevering stelt. Daarmee maken ze kans op een schitterend horloge.

In 'Per Seconde Wijzer' gaan twee spelers de strijd aan tegen zichzelf en met de klok. De kandidaten moeten binnen tweehonderd seconden vier vragen beantwoorden in één van de zelf gekozen categorieën: Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Tegenwoordige Tijd en Sport.