Oer-Hollandse gezelligheid stroomt huiskamers binnen met ‘Ik Hou Van Holland’

Oer-Hollandse gezelligheid stroomt huiskamers binnen met ‘Ik Hou Van Holland’

Geschreven door Pieter Jongsma

‘Ik Hou Van Holland’ gaat op zaterdag 1 november van start met een speciale, extra lange uitzending die volledig in het teken staat van het 25-jarig jubileum van RTL. In ‘25 jaar RTL: Ik Hou Van RTL’ spelen twaalf RTL 4-coryfeeën van vroeger en nu de bekende, gezellige én een aantal spiksplinternieuwe ‘Ik Hou Van Holland’-spellen onder leiding van de vaste teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis.

De twaalf RTL-coryfeeën die meedoen zijn Viola Holt, Catherine Keyl, Rolf Wouters, Ursul de Geer, John Williams, Daphne Deckers, Mireille Bekooij, Hans van Willigenburg, Albert Verlinde, Irene Moors, Nicolette van Dam en Ruud Feltkamp. De presentatie van deze feestelijke uitzending is uiteraard in de vertrouwde handen van Linda de Mol.

Tijdens de tweeënhalf uur durende uitzending wordt er teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de jarige zender aan de hand van historische tv-fragmenten. Ook de vragen, de liedjes van de ‘I Luv Holland’-band en de verrassende optredens van beroemde sterren staan geheel in het teken van 25 jaar RTL. Speciaal voor deze uitzending zijn er twee nieuwe spellen in het leven geroepen: ‘herken de lach’, waarbij er geraden moet worden van welke BN’er de lach is en ‘7 tegen 7’ waarbij alle gasten van die avond tijdens een vragenvuur als team en één voor één tegenover elkaar opgesteld worden. Julia van der Toorn brengt live het nummer ten gehore waarmee ze auditie deed voor de ‘The Voice’, ‘Oops, I did it again’. Verder treden Jimmy Geduld, Winston Gerschtanowitz, Cas Jansen, Michiel de Zeeuw en Herman Boerman op. Zij deden in 1997 mee als The Village People in de ‘Sterrenplaybackshow’ en kruipen speciaal voor ‘Ik Hou Van RTL’ opnieuw in de huid van deze act.

Op zaterdag 8 november gaat het reguliere ‘Ik Hou Van Holland’-seizoen van start.
In de eerste aflevering zijn onder anderen Jim Bakkum, Dave Mantel, Esmée van Kampen en Janny van der Heijden te gast bij Linda. In de rest van de reeks komen Joep Sertons, Patty Brard, Andy en Melisa van der Meijde, Freek Bartels, Mark van Eeuwen, Carly Wijs, zanger Nielson en vele anderen langs. Naast de vertrouwde spelelementen, zitten er dit seizoen twee nieuwe spellen in. In ‘raad het lied: zing het boek’ zingt de teamcaptain een andere tekst op een bekend (Nederlands) liedje. De tekst kan bijvoorbeeld uit een Jip en Janneke-verhaaltje komen of uit een biografie van een Bekende Nederlander. Nieuw finaleonderdeel is het ‘tienletterwoord’. Op het scherm verschijnt een door elkaar gehusseld tienletterwoord. Beide teams moeten een zo lang mogelijk woord met deze letters zien te maken. Beter nog natuurlijk is het raden van het woord dat door elkaar gehusseld is. Het team dat het langste woord maakt, mag een draai aan het rad geven.

‘Ik Hou Van Holland’ wordt geproduceerd door Talpa.
RTL 4, ’25 jaar RTL: Ik Hou Van RTL’, zaterdag 1 november tussen 20.00 en 22.30 uur.
RTL 4, ‘Ik Hou Van Holland’, vanaf zaterdag 8 november tussen 20.30 uur en 22.00 uur.