Stekker niet uit De Hollandse Nieuwe na aangifte tegen Danny de Munk
Bron: Talpa / William Rutten

Stekker niet uit De Hollandse Nieuwe na aangifte tegen Danny de Munk

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 stopt niet met het uitzenden van de nieuwe talentenjacht De Hollandse Nieuwe. Tegen jurylid Danny de Munk is aangifte van verkrachting gedaan. De aangifte is voor Talpa Network geen reden om de uitzendingen van het SBS6-programma te staken. Dat laat Talpa aan Showbizznetwork.nl weten.

De directie van Talpa, waar SBS6 onder valt, is woensdagochtend in beraad geweest. “We zijn op hoogte van de berichtgeving en houden deze nauwlettend in de gaten. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor de uitzendingen van De Hollandse Nieuwe”, aldus een woordvoerder van de zendergroep.

Een vrouw die in 2007 en 2008 met Danny heeft samengewerkt tijdens de musical Ciske de Rat heeft op 27 mei aangifte tegen hem gedaan. De vrouw zou volgens De Telegraaf tegen haar zin in seksuele handelingen hebben moeten ondergaan. Danny’s advocaat Royce de Vries noemt de beschuldiging ‘ongefundeerd.’

De Hollandse Nieuwe is een nieuwe talentenjacht uit de koker van John de Mol. In het programma trekt presentator Jeroen van der Boom met juryleden Samantha Steenwijk, René Froger en Danny de Munk het land door. De kandidaten auditeren in hun eigen huis. De Hollandse Nieuwe begon op 4 juni.