Kijkers kiezen laatste premiere van November Premieremaand

Kijkers kiezen laatste premiere van November Premieremaand

Geschreven door Pieter Jongsma

Veronica’s November Premièremaand gaat bijna van start en dat betekent elke maandag twee mega premières. Wat de allerlaatste première van deze filmmaand wordt, bepalen de kijkers.

Via de website van Veronica Magazine kan iedereen vanaf vandaag stemmen op zijn favoriete titel. De opties zijn: A Nightmare on Elm Street (2010), Final Destination 5, Intruders en Savages. De film met de meeste stemmen krijgt op 24 november om 22.15 uur zijn tv-première bij Veronica.

A Nightmare on Elm Street
Voor de liefhebbers van horrorklassiekers is de remake van A Nightmare on Elm Street uit 2010 de perfecte afsluiter van de November Premièremaand.

In deze film keert conciërge Freddy Krueger (Jackie Earle Haley) terug als een misvormde en angstaanjagende moordenaar die wraak wil nemen op een stel tieners. Krueger jaagt ze op in hun dromen, waar hij met vlijmscherpe messen achter ze aan zit.

Final Destination 5
De fans van de Final Destination-films kunnen stemmen op het allerlaatste deel uit de horrorreeks. In het vijfde deel lijkt het noodlot opnieuw genadeloos toe te slaan voor een groep collega’s.

Tijdens de busreis naar een bedrijfsuitje krijgt Sam (Nicholas D’Agosto) een visioen waarin de hele groep sterft tijdens een afschuwelijk ongeluk met een instortende brug. Het visioen wordt werkelijkheid, maar Sam slaagt erin om een aantal collega’s te redden. De dood laat echter niet met zich sollen en achtervolgt de overlevenden. Kunnen Sam en zijn vrienden aan de dood ontsnappen?

Intruders
Ook de thriller Intruders behoort tot de mogelijkheden. Deze film gaat over een jongen in Madrid en een meisje in Londen die beiden heftige nachtmerries hebben.

In Madrid wordt hulp gezocht bij een priester, terwijl er in Londen een psycholoog wordt ingeschakeld door de moeder (Carice van Houten) en de vader (Clive Owen) van het meisje. De gevallen lijken met elkaar te zijn verbonden door de visioenen van een sinistere indringer in het huis van de kinderen.

Savages
Voor de misdaadfanaten is de film Savages de juiste keuze. In deze film runnen Ben (Aaron Taylor-Johnson) en zijn vriend Chon (Taylor Kitsch) een succesvolle business; ze verbouwen de beste marihuana die er is. Ze leiden een idyllisch bestaan in Californië, totdat een Mexicaanse drugsorganisatie eist dat het tweetal voor hen gaat werken. Het kartel kidnapt daarom hun gezamenlijke vriendin (Blake Lively).

De meedogenloze leider van het Baja Cartel (Salma Hayek) en haar koelbloedige handlanger (Benicio Del Toro) onderschatten echter de sterke band tussen de vrienden. Ben en Chon gaan een hevige strijd aan om hun vriendin te bevrijden en krijgen hulp van de corrupte agent Dennis (John Travolta). De film is geregisseerd door Oliver Stone (bekend van Platoon en Natural Born Killers).

17 november: de uitslag
Van 28 oktober tot en met 16 november kan iedereen stemmen op de vier filmtitels via www.veronicamagazine.nl/filmmaand. Op maandag 17 november wordt bekend gemaakt welke première de meeste stemmen heeft ontvangen en op 24 november om 22.15 uur wordt uitgezonden bij Veronica. De stemmers maken niet alleen kans op uitzending van hun favoriete première. Veronica Magazine verloot ook in samenwerking met Royal Club drie Smart TV’s van 48inch onder alle deelnemers.

De November Premièremaand wordt mede mogelijk gemaakt door Royal Club.