Kijkers kiezen massaal Savages als afsluiter van November Premieremaand

Kijkers kiezen massaal Savages als afsluiter van November Premieremaand

Geschreven door Pieter Jongsma

Wat de allerlaatste filmpremière van Veronica’s November Premièremaand is, lag helemaal in de handen van de kijker.

Via de website van Veronica Magazine kon iedereen vanaf eind oktober stemmen op zijn favoriete titel. Maar liefst 27.700 kijkers hebben gestemd en als grote winnaar kwam Savages uit de bus met 47% van de stemmen.

Daarmee heeft de film de andere titels, A Nightmare on Elm Street (2010), Final Destination 5 en Intruders, verslagen. De succesvolle bioscoopfilm Savages krijgt op 24 november om 22.15 uur zijn tv-première bij Veronica.

Savages
In deze film runnen Ben (Aaron Taylor-Johnson) en zijn vriend Chon (Taylor Kitsch) een succesvolle business; ze verbouwen de beste marihuana die er is. Ze leiden een idyllisch bestaan in Californië, totdat een Mexicaanse drugsorganisatie eist dat het tweetal voor hen gaat werken. Het kartel kidnapt daarom hun gezamenlijke vriendin (Blake Lively). De meedogenloze leider van het Baja Cartel (Salma Hayek) en haar koelbloedige handlanger (Benicio Del Toro) onderschatten echter de sterke band tussen de vrienden. Ben en Chon gaan een hevige strijd aan om hun vriendin te bevrijden en krijgen hulp van de corrupte agent Dennis (John Travolta). De film is geregisseerd door Oliver Stone (bekend van Platoon en Natural Born Killers).

Succes November Premièremaand
De November Premièremaand 2014 is nog niet ten einde, maar heeft al wel mooie successen op zijn naam staan. Een aantal keer was Veronica zelfs de tweede grootste zender van Nederland, in de voor de zender belangrijke doelgroep 20-34 jaar. Maar daarnaast behaalt Veronica ook in de bredere doelgroep hoge cijfers. De première van The Bourne Legacy scoorde bijvoorbeeld 10,1% marktaandeel in de doelgroep 20-54 jaar. Sherlock Holmes: A Game of Shadows behaalde in diezelfde kijkersgroep een nog hoger marktaandeel: maar liefst 12%. Naast films ging ook de nieuwe serie The Last Ship van Michael Bay in première, die tot dusver gemiddeld 8,5% marktaandeel behaalde.

De November Premièremaand wordt mede mogelijk gemaakt door Royal Club.

Savages
Maandag 24 november om 22.15 uur bij Veronica