Rob Kamphues versterkt presentatieteam RTL GP voor Dakar

Rob Kamphues versterkt presentatieteam RTL GP voor Dakar

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het presentatieteam van RTL 7 in de Dakar Rally is versterkt. In januari heeft vaste waarde Allard Kalff naast racende reporter Tom Coronel ook autogek Rob Kamphues aan zijn zijde. De televisiepresentator struint de bivakken af voor verhalen die tot dusver áchter de schermen bleven, en deelt tegelijkertijd met de RTL 7-kijker zijn eigen, unieke blik op de rally. In de tussentijd doet Allard verslag van ‘s werelds grootste en zwaarste rally: Le Dakar.

De vuurdoop voor Kamphues komt tijdens de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’ op zondag 9 november in Valkenswaard. Dit spektakel, dat dit jaar voor de elfde keer wordt gehouden, is inmiddels de vaste aftrap voor het Dakar-seizoen. De highlights van de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’ zijn op zaterdag 15 november te zien bij RTL 7.

Rob: ”Dakar staat al heel lang op mijn lijstje omdat al mijn racevrienden roepen dat je er het laatste echte avontuur in de autosport vindt. Dat wil ik graag van dichtbij meemaken en ik hoop in mijn verslaggeving iets van die heroïek te kunnen laten zien.”

Aftrap ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’
Het ingaan van het tweede decennium van de Pre-proloog wordt op zaterdag 8 november gevierd met de ‘Nacht Van De Pre-Proloog’ op de Markt in het centrum van Valkenswaard. Op een groot Dakar-podium komen de teams vanaf 19.00 uur één voor één langs. Het publiek kan de actie vanaf de Markt volgen, maar ook vanuit de horecagelegenheden rondom het plein. Na de podiumpresentatie worden alle Dakar-voertuigen opgesteld in het Parc Fermé op de Markt, waardoor het publiek de voertuigen en coureurs van dichtbij kan zien. Om 23.00 uur rijden alle voertuigen richting het Eurocircuit om daar een dag later in actie te komen tijdens de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’.

Kampioensauto’s Peugeot
Bezoekers kunnen tijdens de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’ een belangrijk deel van de Dakarhistorie met eigen ogen aanschouwen. Peugeot neemt namelijk de 205 en 405 mee naar het Eurocircuit in Valkenswaard. Het Franse merk wist met die bolides vanaf 1987 vier keer op rij, de eindoverwinning binnen te slepen. Peugeot grijpt het grootste eendaagse Dakar-evenement ter wereld aan om de terugkeer in de woestijnrally te vieren. De vier titels van Peugeot zijn eerlijk verdeeld over de twee modellen. In Nederland is de 405 niet alleen bekend vanwege de titels. Ari Vatanen werd achter het stuur van die bolide op volle snelheid ingehaald door Jan de Rooijs DAF TurboTwin, wat een onvergetelijk beeld opleverde voor de Dakar-fan.

Toegangskaarten
Tickets voor de elfde editie van de ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’ zijn te koop via preproloog.nl, rtltickets.nl of via Primera. Uiteraard is het ook mogelijk aan de poort een ticket te kopen.

zaterdag 15 november vanaf 18.00 uur te zien bij RTL 7. De uitzending wordt herhaald op zondag 16 november vanaf 15.00 uur.