Lauren Verster duikt in mannenwereld

Lauren Verster duikt in mannenwereld

Geschreven door Pieter Jongsma

In het nieuwe AVROTROS-programma Lauren! gaat presentatrice Lauren Verster op onderzoek in bijzondere en voor haar onbekende werelden. Werelden die vooral worden gedomineerd door mannen. Rauw, ruw en stoer. Lauren neemt de kijker mee op een ontdekkingsreis.

Ze heeft mooie en bijzondere gesprekken, maar gaat vooral mee op stap. Dat is soms behoorlijk heftig en zwaar. Zo probeert zij onder andere de drijfveren en worstelingen van mensen in de wereld van airsoft, pokeren, de sterkste man van Nederland en bushcraft te ontdekken en vraagt zij zich af wie de mannen zijn achter de Engelse Dreamboys.

Airsoft
In Engeland blijft Lauren 36 uur wakker op een Airsoft evenement. Daar spelen in camouflagepakken gehulde mannen gewapend met peperdure replicawapens, een oorlogsmissie zo realistisch mogelijk na. Uiteindelijk vooral vechtend tegen de slaap probeert Lauren te begrijpen waarom dit zo'n kick is. Is het vooral voor de sport of dromen deze mensen stiekem toch van een militaire carrière?

Poker
Wereldwijd wordt er door jonge, slimme mannen miljoenen euro's bij elkaar gepokerd. Via internet, maar ook op grote internationale toernooien. Lauren zit dicht op de huid van Michiel Brummelhuis, die in Las Vegas de finale speelt van het belangrijkste pokertoernooi ter wereld. Wat is zijn geheim, waarom is hij zo succesvol? Lauren neemt deel aan een pokertoernooi in Amsterdam. Heeft ze genoeg aan haar pokerface of is er toch iets meer nodig om te kunnen winnen?

Bushcraften
In het ruige Schotland gaat ze terug naar het oergevoel en probeert daar volledig van de natuur te leven. Samen met een aantal Nederlandse experts in bushcraften slaapt ze in de open lucht en probeert ze te overleven op bessen en thee van in het bos gevonden kruiden. Haar nieuwe vrienden zijn helemaal in hun element en voelen zich hier meer thuis dan in de stad, lukt het Lauren om dat ook te ervaren?

De sterkste man van Nederland
Voor de 8e keer de allersterkste man van Nederland willen zijn, voor Jarno Hams uit Emmen is dat de grote droom. Lauren volgt deze zevenvoudig Sterkste Man van Nederland van dichtbij in zijn laatste voorbereiding en tijdens de voor hem alles beslissende wedstrijd. Geld, roem, vrouwen daar hoeft hij het niet voor te doen, maar wat drijft hem dan wel? Daar probeert Lauren achter te komen terwijl ze rondkijkt in de wonderlijke wereld van 150 kilo zware reuzen die elkaar proberen af te troeven met 400 kilo zware gewichten.

Dreamboys
De Engelse Dreamboys zijn de crème de la crème van de mannelijke stripwereld. Avond aan avond geven zij hun spectaculaire show voor uitverkochte zalen vol hysterische vrouwen. Lauren reist naar Londen en trekt een aantal dagen op met Dreamboys Peter en Luke. Hun optredens lopen telkens volledig uit de hand en de vrouwen in het publiek hebben de touwtjes stevig in handen. Of lijkt dat vooral zo en spelen deze mannen een meesterlijk spel? Wie zijn deze verleidingskunstenaars? Waarom kiezen zij voor dit beroep en hoe hou je dit vol?