Lauren Verster op avontuur in Atlasgebergte

Lauren Verster op avontuur in Atlasgebergte

Geschreven door Pieter Jongsma

Na Fort Boyard en Expeditie Poolcirkel brengt de AVRO een nieuw avonturenprogramma, ditmaal door traditioneel Marokko: Atlas. Vanaf vanavond presenteert Lauren Verster bij de AVRO op Nederland 3 het nieuwe avonturenprogramma Atlas dat zich afspeelt in Marokko. In dit programma nemen twee teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar - en zichzelf - op tijdens de extreme tocht van 600 km over de historische handelsroute die voert vanuit de Sahara naar Marrakesh, met het Marokkaanse Atlasgebergte als ultieme barrière. De survivaltocht laat in 10 afleveringen de reis door het echte Marokko zien.

Lauren Verster
Lauren Verster: “Nog nabibberend van Expeditie Poolcirkel, ben ik wel toe aan een warming-up in de woestijn. Ik kijk uit naar een magisch avontuur, een ontmoeting met bijzondere kandidaten in ruige omstandigheden. Want Marokko mag doen denken aan duizend-en-een nacht, muntthee en buikdansen, wij maken in Atlas ook kennis met de onherbergzame, woeste en zinderende kanten van dit gebied. Het wordt afzien, maar ik maak geen televisie om m’n nagellak heel te laten.”

Atlas 
De Atlas. Een grillig gebergte in het noorden van het Afrikaanse continent. Dit is het land van de nomaden, oases, fata morgana’s en karavanen, dat strekt van de Middellandse Zee tot de Sahara. Onverbiddelijk en wonderschoon; het veelzijdig decor van een spannende survivalstrijd tussen twee prominenten teams die de historische handelsroute over het Atlasgebergte moeten afleggen.

De kandidaten
Laura Dekker, Inge Ipenburg, Iris Kroes, Darryl, Robert de Hoog en Johnny Kraaijkamp jr. starten in het midden van het gigantische, opgedroogde meer van Iriki, aan de rand van de Sahara, waar ze worden gedropt. Het samenstellen van de teams doen de kandidaten zelf. Dit is het beginpunt van een survivaltocht, die door souks en pijnboombossen zal leiden; langs kasba’s en berberdorpen; over zandduinen en de hoge, besneeuwde toppen van de Atlas. Onderweg komen er op onverwachte momenten nieuwe kandidaten bij en vallen er kandidaten af. Iets waar de aanwezige BN’ers geen weet van hebben. De kandidaten die tijdens de serie erbij komen zijn: Gaby Blaaser, Ron Boszhard, Maryam Hassouni, Mimoun Ouled Radi, Mariana Verkerk en Ymke Wieringa. De teams moeten tijdens de tocht zoveel mogelijk landkaarten verzamelen die nodig zijn om deze te volbrengen. De finale - die gehouden wordt in het sprookjesachtige Marrakesh – kan er maar een winnaar zijn.

Peter Lubbers
Peter Lubbers, Media Directeur AVRO: “Met Atlas zet de AVRO haar traditie van kwalitatieve avonturenprogramma’s voort. Na Wie is de Mol?, Fort Boyard en Expeditie Poolcirkel is het nu tijd voor een karavaantocht door het veelzijdige Marokko. Naast adventure heeft ook de lokale cultuur een prominente plaats in dit programma. Deze unieke combinatie maakt dat Atlas een uitstekende aanvulling is op de AVRO-programmering."

Vanaf vanavond bij de AVRO om 20.30 uur op Nederland 3.