Ontknoping van het eerste jaar Utopia

Ontknoping van het eerste jaar Utopia

Geschreven door Pieter Jongsma

Isabella is de laatste inwoner in 2014 die het Utopia terrein moet verlaten door middel van de reguliere stemronde. Op 30 december vindt er geen eliminatie plaats in Utopia maar wordt door de inwoners de Utopiaan van het jaar gekozen.

Op 31 december beslissen de huidige inwoners of ze ook in 2015 in Utopia willen blijven wonen of dat ze naar huis toe gaan.

Utopiaan van het jaar
Op 30 december kiezen de inwoners de Utopiaan van het jaar. De voorwaarden waar deze Utopiaan aan moet voldoen, bepaalt iedere inwoner voor zich. Alle vijftien Utopianen hebben drie punten te vergeven. Ook de Utopia paspoorthouders en de televisiekijker hebben een stem. Door middel van een sms-bericht kan de kijker aangeven wie volgens hem/haar de titel Utopiaan van het jaar verdient. Vanaf woensdag 24 december tot en met dinsdag 30 december zijn de stemlijnen geopend. De Utopiaan van het jaar wint hetzelfde bedrag dat op dat moment in de kas zit en mag zelf bepalen waar hij of zij dit aan besteedt binnen of buiten Utopia.

Op donderdag 1 januari 2015 is te zien wie zich de Utopiaan van het jaar mag noemen in een extra lange uitzending van 19.30 tot 20.30 uur bij SBS6. En op vrijdag 2 januari wordt duidelijk wie er zijn of haar kist inpakt of in 2015 in Utopia blijft wonen.

Utopia 2015
Woensdag 31 december is de dag van de waarheid voor Giorgio, Charlotte, Naomi, Vanessa, Joey, Chris, Laura, Colinda, Laura B, Nicole, Mark, Ivan, Patrick en Wilco. Dan moeten de inwoners beslissen of ze in 2015 in Utopia willen blijven of hun oude leventje weer oppakken. Kiezen ze voor vertrek moeten ze hun kist pakken en lopen ze op 1 januari de poort uit. Op vrijdag 2 januari 2015 is te zien wie in Utopia blijft en wie besluit de loods te verlaten in een extra lange uitzending bij SBS6.

Utopia is iedere werkdag te zien bij SBS6 om 19.30 uur en heeft het afgelopen half jaar een gemiddeld marktaandeel van ruim 15% (20-54) behaald. Naast de herhalingen iedere werkdag om 15.00 uur en 23.30 uur, zijn de inwoners 24 uur per dag live te volgen op de site www.sbs6.nl/utopia

Utopia extra lange uitzendingen
Woensdag 1 en donderdag 2 januari 2015 van 19.30 tot 20.30 uur bij SBS6.

Utopia gemist? Bekijk Utopia op TVBlik.nl/Utopia