The Masked Singer: De ontknoping

The Masked Singer: De ontknoping

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver. Ik zeg eindelijk, maar ik bedoel helaas. Het was de laatste aflevering van het leukste programma van 2019: The Masked Singer. Hier bleef ik vrijdagavonden voor thuis. Met nog maar vier Bekende Nederlanders (BN’ers), is het nu spannender dan ooit. Wie gaat er met de overwinning vandoor?

Het eerste optreden was voor de Bidsprinkhaan. Al een aantal weken denk ik aan Elise Schaap. De hints spraken voor zich, dacht ik al die weken. Maar als ik Twitter erbij pak, dan lees ik vaker de naam van Nienke Plas. De hint over de TV Kantine was voor mij een instinker. Als grote fan van de TV Kantine, heb ik helemaal niet nagedacht over Nienke.

Het tweede optreden van de avond was voor de Neushoorn. Dat was voor mij wel overduidelijk. Dat moest en zou Tim Douwsma zijn. Normaal zingt hij in het Nederlands, dus het was even wennen. Dat was wellicht een instinker van Tim zelf, maar zijn stem liegt niet. Die is zo herkenbaar, zelfs achter een raar masker is hij heel herkenbaar.

Vervolgens kwam de Leeuw, als derde het podium op. Ik moet zeggen dat ik daar echt moeite mee had. Net als een week geleden met de Eenhoorn. De hints kwamen wel over, maar waren voor mij niet echt duidelijk. Totdat Buddy een vraag stelde aan de Leeuw. Toen ging er wel iets dagen bij mij. Maar zelf zou ik nooit op de naam van Guido Spek zijn gekomen. Soms is het handig om Twitter in te schakelen als hulplijn.

Over hulplijnen gesproken! Wie weet kan Robert ten Brink dat invoeren in het nieuwe seizoen van Bankgiro Miljonairs. Dat is namelijk morgenavond weer te zien bij RTL 4. Ik maak nu stiekem reclame voor het spelprogramma, wat eigenlijk niet de bedoeling was. Sorry daarvoor. Ik vond het wel een leuk bruggetje, zo even tussendoor.

Het vierde optreden werd verzorgd door de Robot. Eigenlijk was dat ook heel duidelijk wie dat zou moeten zijn. Haar stem was zo uniek en bijzonder, dat moest Tania Kross gewoon zijn. Al dachten mensen op Twitter daar een paar weken geleden anders over. Edsilia Rombley kwam meerdere malen voorbij. Maar de Robot deed nooit mee aan het songfestival…

Na vier optredens mocht het publiek een keuze maken. Helaas kreeg de Leeuw de minste stemmen en viel als eerste af. Nadat de panelleden een naam bekend mochten maken, werd de Leeuw daadwerkelijk ontmaskerd. Het bleek inderdaad Guido Spek te zijn! Een heel bijzonder moment moet ik wel zeggen. Aangezien ik enorm twijfelde wie er schuilging achter het masker.

Tijd voor ronde twee: de Bidsprinkhaan nam als eerste het podium weer over. Ik bleef erbij, het moest Elise gewoon zijn. Zij is zo goed in het imiteren van anderen, dan zou ze dat met zang ook moeten kunnen. Maar ja, het is een gok, niets is zeker. De Neushoorn mocht ook nog even van zich laten op het podium. Ik bleef erbij; dat moest Tim gewoon zijn! De Robot is gewoon Tania. Daar hoef ik verder niets meer over te zeggen.

Maar in de finale konden maar twee BN’ers overblijven. Dus bij de tweede stemronde viel de Bidsprinkhaan af. Ik hoopte zo op Elise, maar het bleek toch Nienke te zijn! Dus daar zat ik maar mooi even fout. Toch is er ergens ook wel een soort opluchting. Eindelijk is bekend wie er in het groene pak zat. Alsof er een last van mijn schouders valt. (Ik houd een beetje van overdrijven).

Dus in het kort nog even. De Neushoorn en de Robot bleven over. Zij mochten nog even een duet zingen. Dat klonk best wel goed. Deze twee kwamen echt als beste uit de bus. Maar het publiek moest weer een keuze maken. Zij kroonden de Robot uit tot winnaar van het eerste seizoen. Dus de Neushoorn moest eerst zijn masker afdoen. Inderdaad: Tim kwam achter het masker vandaan!

Maar wie was nu de winnares van The Masked Singer? Natuurlijk is dat de Robot, maar eigenlijk is Loretta Schrijver dé winnares van het programma. Dankzij haar heb ik iedere week gekeken. Dankzij haar is het een onwijs leuk programma geworden. Zij was zo zichzelf, dat het onwijs mooie televisie opleverde. Haar lach is zo aanstekelijk, dat wil je in feite in elk programma. (Ja ik overdrijf weer een keer).

Terug naar de Robot, het bleek inderdaad Tania te zijn! Zij heeft het eerste seizoen op haar naam gezet. Met haar overwinning kwam er een einde aan een mooi muziekprogramma. Volgende week moeten wij het doen zonder de maskers en de zingende BN’ers. Wie weer start SBS6 nu snel met een soort gelijke versie van It Takes 2. Nu overdrijf ik voor de derde keer, waarvoor mijn excuses.

The Masked Singer. Een programma waar ik een beetje van ben gaan houden. Ik had niet het idee om hier iedere week een blog over te schrijven. Het heeft mij toch geraakt en geïnspireerd om het toch te doen. Ik heb deze blogs met veel plezier geschreven. Dus ik hoop dat er snel een tweede seizoen van gaat komen. Nu hoorde ik net dat er een tweede seizoen van gaat komen. Dat ga ik even vieren.

Tot volgend seizoen!

Foto: Laura Oldenbroek