Strijd om de felbegeerde CupCakeCup barst weer los

Strijd om de felbegeerde CupCakeCup barst weer los

Geschreven door Pieter Jongsma

Dé kersthit van de Nederlandse televisie CupCakeCup is terug bij AVROTROS! En dit seizoen is spectaculairder dan ooit met onverwachte wendingen en bijzondere creaties.

Na twee spannende voorrondes zijn 20 kandidaten overgebleven die vanaf maandag 22 december onder leiding van presentator Tim Douwsma de strijd met elkaar aangaan wie de mooiste, lekkerste en meest creatieve cupcakes maakt en naar huis gaat met de Gouden CupCakeCup 2014.

Voorrondes
Afgelopen september is het groot feest in het Amsterdamse Vondelpark. Meer dan 1.000 kinderen komen naar het grote Zapp CupCakeCup Event. Maar het is niet alleen feest. Voor 80 cupcakebakkers begint die dag de strijd om de meeste gewilde trofee van Nederland: de Gouden CupCakeCup. Een pittige strijd want slechts 20 kandidaten mogen door naar de volgende ronde in de kerstvakantie. Als vanouds bepalen patissier Rémy Duker meester patissier Robèrt van Beckhoven welke 20 jonge bakkers doorgaan. Zij worden daarin bijgestaan door de twee beste cupcakebakkers van vorig jaar; finaliste Brechtje en de winnares van CupCakeCup 2013, Floor. De twee voorrondes worden uitgezonden op zaterdag 13 en zaterdag 20 december om 9.30 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

CupCakeCup tijdens de kerstvakantie
Vanaf maandag 22 december is dagelijks te zien hoe de 20 overgebleven jonge cupcakebakkers het ervan af brengen. Om de kwaliteiten van de kandidaten te testen, krijgen ze de meest uiteenlopende opdrachten. Zo moeten de kandidaten bijvoorbeeld hun persoonlijke hoogtepunt van 2014 uitbeelden in een cupcake en verwerken zij hun kerstwens in de meest bijzondere creaties. Originaliteit en creativiteit is belangrijk, maar ook de vaardigheden worden getest. Ook maakt dit jaar weer een aantal gastjuryleden hun opwachting onder wie Pierre Wind, Ramon Beuk en Herman den Blijker.

CupCakeCup bestaat uit tien reguliere afleveringen en de grote finale op zaterdag 3 januari. De twintig deelnemers zijn in twee groepen van tien verdeeld over de eerste twee weken. Iedere week vallen er acht kinderen af en zijn er twee finaleplekken te winnen. De grote finale is dubbel zo lang en dubbel zo spannend. Wie van de overgebleven vier kandidaten weet de jury het meest te imponeren met zijn of haar kunsten? De winnaar gaat uiteindelijk naar huis met de felbegeerde gouden CupCakeCup 2014.

Bekijk de CupCakeCup op TVblik.nl/cupcakecup