Frank Boeijen en rapper Fit trappen nieuw seizoen Ali B op Volle Toeren af

Frank Boeijen en rapper Fit trappen nieuw seizoen Ali B op Volle Toeren af

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf woensdag 7 januari presenteert Ali B weer een nieuw seizoen van het succesvolle programma Ali B op Volle Toeren. Ook dit keer laat hij de jeugd van nu kennismaken met de grootste Nederlandstalige hits ooit.

Ali B gaat met een bevriende rapper op bezoek bij de iconen van de Nederlandse muziek. Erik Mesie, Anita Meyer, Frank Boeijen, Heddy Lester, Rick de Leeuw, Lois Lane, Harry Slinger en Maribelle gaan dit seizoen de uitdaging aan, rapnummers naar hun persoonlijke stijl te transformeren. Voelen ze zich thuis bij de jonge muziekgarde en wat kunnen ze de huidige generatie nog leren? Aan rappers Wudstik, Jiggy Djé, Ronnie Flex, Rico, Dicecream, Bokoesam, Feis en Fit de eer om samen met Ali B en producer Brownie Dutch, de successen van toen te laten herleven in hiphopstijl. Zijn de artiesten en rappers blij met de versie van de ander of wordt het een teleurstelling?

Aflevering 1
In de eerste aflevering neemt Ali B rapper Fit mee naar zanger en dichter Frank Boeijen. Voor het eerst in de geschiedenis van het programma raden Ali en zijn gastrapper al bij het tweede fragment naar wie ze toe gaan. Vereerd reizen ze af naar Velp, waar Frank in de studio bezig is. Tijdens de ontmoeting blijkt al snel dat voor zowel Frank als Fit muziek veel meer dan alleen werk of hobby is; het is noodzaak. Ali en Fit gaan aan de slag met de hit Zwart Wit, een nummer over een kwestie die ook nu helaas nog zeer actueel is.

Voor meer informatie: avrotros.nl/alibopvolletoeren

Ali B op Volle Toeren, vanaf woensdag 7 januari om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 3.

Bekijk Ali B op Volle Toeren op TVblik.nl/ali-b-op-volle-toeren