NPO 1 trapt nieuwe tv-seizoen af met vertrouwde titels

NPO 1 trapt nieuwe tv-seizoen af met vertrouwde titels

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond begint ook NPO 1 aan haar nieuwe tv-seizoen. Gisteravond ging al het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt en het nieuwe programma Hotel Romantiek van start, maar vanavond trapt NPO 1 het nieuwe televisieseizoen pas echt af met de terugkeer van De Wereld Draait Door en Pauw.

Pauw begint vanavond weer gewoon om 23:00 uur, in plaats van tussen 22:15 en 22:30 uur zoals Jinek de afgelopen zomermaanden. Daarnaast keren ook veel vertrouwede programma’s deze week weer terug, zoals Het Familiediner en Hello Goodbye, en komt NPO 1 met enkele nieuwe titels.

Maandag

Radar is al sinds 1995 op de buis en de NPO 1 trapt het nieuwe tv-seizoen dan ook af met deze vertrouwde titel. Ook de komende weken is de maandagavond weer het terrein van het consumentenprogramma van AVROTROS, dat zich hard maakt voor een betere behandeling van consumenten.

De eerste maandag van het nieuwe tv-seizoen kent door Omroep MAX nog een beetje een zomers gevoel. Vanavond, maandag 4 september, wordt alweer de laatste aflevering van We zijn er Bijna! uitgezonden. Martine van Os reisde de afgelopen weken weer mee met een groep kampeerders door Ierland.

Daarna gaat er een nieuw seizoen van het programma Het Familiediner van start. Ook in het nieuwe seizoen brengt presentator Bert van Leeuwen een bezoek aan familieleden bij wie de ruzie inmiddels hoog is opgelopen. Aan de EO-presentator de taak om te bemiddelen tussen de ruziënde familieleden.

Dinsdag

De dinsdagavond van NPO 1 ziet er precies hetzelfde uit als vorig jaar. Net als in het najaar van 2016 vormen de programma’s Opsporing Verzocht, Opgelicht?! en Kanniewaarzijn de dinsdagavond van NPO 1. De dinsdagavond staat dus geheel in het teken van gezochte personen en opgelichte consumenten.

Kanniewaarzijn keert dinsdag terug in een nieuwe stijl. Leo Alkemade en Bart Rijnink volgen Martin van Waardenberg op en ook Pierre Bokma is komend seizoen te zien in het programma. Daarnaast is Kanniewaarzijn, dat wordt gepresenteerd door Astrid Joosten, vanaf dinsdag te zien vanuit een nieuw decor.

Woensdag

De NOS doet aanstaande woensdag verslag van de tweede editie van het Dudokconcert. Het raadhuis van Hilversum is woensdag het decor van Dudok in Concert en de NOS zendt het concert, met optredens van Frank Boeijen en Angela Groothuizen, live uit. De presentatie is in handen van Art Rooijakkers.

Na het Dudokconcert is het programma Smaakt naar meer te zien, waarin door presentator André van Duin wekelijks de voorgaande aflevering van Heel Holland Bakt wordt nabesproken. Daarna begint het nieuwe programma Senior Stagiair, waarin vijftigplussers zes weken gaan stagelopen bij jonge bedrijven.

Donderdag

Hello Goodbye keert donderdag in haar oude vorm terug op NPO 1. Joris Linssen presenteert het nieuwe seizoen van het tv-programma weer alleen. Na twee jaar te zijn vervangen door Klaas Drupsteen en afgelopen seizoen een duo te hebben gevormd met Yvon Jaspers, mag hij het nou weer alleen doen.

De programma’s Ilse’s Veranda en Hotel Sophie zijn twee gloednieuwe titels op de donderdagavond. In Ilse’s Veranda ontvangt Ilse de Lange muzikanten op haar veranda in Nashville en in het nieuwe programma Hotel Sophie ontvangt Sophie Hilbrand gasten in haar hotel om te praten over seksualiteit.

Vrijdag

De fans van de politieserie Flikken Rotterdam moeten nog een week wachten. Terwijl de meeste programma’s van NPO 1 deze week starten, begint het tweede seizoen van Flikken Rotterdam pas volgende week. Flikken Rotterdam keert volgende week na bijna 1,5 jaar terug voor een tweede seizoen.

Aanstaande vrijdag zendt NPO 1 een herhaling van het eerste seizoen van Flikken Rotterdam uit. Eén tegen 100 begon een paar weken geleden al aan haar nieuwe seizoen en zal ook de komende weken te zien zijn op NPO 1, gevolgd door het programma Nederland Verhuist over Nederlanders die verhuizen.

Zaterdag

De nieuwe zaterdagavond van NPO 1 begint ook pas een week later. Vanaf 16 september is de zaterdagavond het terrein van Art Rooijakkers en Victor Mids met Het beste brein van Nederland. Ook begint dan het nieuwe satirische tv-programma Dwars Door De Week met de cabaretiers van Koefnoen.

Aan de hand van sketches, filmpjes en imitaties beantwoorden twee bekende gasten onder leiding van Sophie Hilbrand vragen over het nieuws uit de voorbije week. Voordat de nieuwe zaterdagavond van start gaat, zendt NPO 1 aanstaande zaterdag de registratie van de voorstelling Licht van Youp van ’t Hek uit.

Zondag

Het tv-programma Heel Holland Bakt is gisteren, zondag 3 september, al begonnen aan haar nieuwe seizoen. In het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt gaan opnieuw tien thuisbakkers onder leiding van presentator André van Duin de strijd met elkaar aan om de ‘beste thuisbakker van Nederland’ te worden.

Heel Holland Bakt is de lead-in van het nieuwe tv-programma Hotel Romantiek, waarin 24 zestigplussers met Marlijn Weerdenburg en de mannen van Streetlab naar Zwitserland reizen om de liefde te vinden. Marlijn en de mannen van Streetlab proberen de vrijgezelle 60-plussers aan elkaar te koppelen.

De Publieke Omroep presenteerde vorig week maandag, 28 augustus, haar plannen voor het komende tv-seizoen. Naast veel vertrouwde titels komt de NPO komend tv-seizoen ook met veel nieuwe programma’s. Showbizznetwork TV was aanwezig bij de presentatie en maakte een reportage.

Foto's: Willem Jan De Bruin / EO, Michel Schnater / BNNVARA / Stijn Ghijsen / KRO-NCRV, Bewerking Showbizznetwork