EXCLUSIEF: Sylvana Simons reageert op uitspraken Henny Huisman

EXCLUSIEF: Sylvana Simons reageert op uitspraken Henny Huisman

Geschreven door Sebastiaan Boers

'EXCLUSIEF: Sylvana Simons: vooroordeel 'saai' had ik nog nooit gehoord'

Goed beginnen aan het nieuwe jaar. Dat gaat niet altijd op voor iedereen. De nieuwjaarsaflevering van Ranking The Stars, maakte veel los. SBS6-presentator, Henny Huisman, was openhartig naar Sylvana Simons. Openhartig op een toch wel opmerkelijke manier.

Presentator van Ranking The Stars, Paul de Leeuw, stelde de vraag; Wie zou je niet meenemen naar een nieuwjaarsreceptie? Op nummer één staat degene die je niet mee zou willen nemen. Henny had Sylvana op nummer één staan. Als toelichting zei Henny ''Lijkt me enorm saai''. Sylvana was verbaasd om dit van Henny te horen. Ook de overige sterren keken raar op van deze uitspraak.

Maar daar bleef het niet bij, Henny ging door. Hij vervolgde zijn antwoord ''Er is niets waarover we praten kunnen denk ik, wordt een ontzettende vreselijke nieuwjaarsreceptie''. Door dit antwoord was Sylvana nog verbaasder en kon geen reactie uitbrengen.

In een interview met Showbizznetwork zegt Sylvana hierover ''Zoals duidelijk te zien, was ik sprakeloos. Er bestaan vele vooroordelen over mij, maar 'saai' had ik nog nooit gehoord''. Volgens Sylvana zullen haar vrienden net zo hard hebben gelachen, als de mensen die in het publiek zaten en als de 604.000 kijkers op nieuwjaarsdag.

Een reactie had Sylvana op dat moment ook niet. Hierover zei Sylvana ''wat moet je daar nu op zeggen?'' Het leverde misschien wel een lach op bij de kijker, maar ook een verbaasde reactie bij Sylvana.

Elke ster heeft op de bewuste vraag een top 10 gemaakt. Sylvana weet niet meer precies op welke plaats zij Henny heeft gezet, maar ze heeft haar keuze wel gemotiveerd. Zo zegt ze daar het volgende over ''Hij kan drummen en ik kan dansen, we maken er vast een swingend feestje van'' Uit dit antwoord blijkt dat Sylvana het prima kan vinden met Henny.

Na afloop van de opnames is er geen gesprek meer geweest tussen Henny en Sylvana. In het interview met Showbizznetwork geeft Sylvana aan hier ook geen behoefte aan te hebben. ''Het is niet iets waar ik wakker van lig, ook al ben ik oprecht verbaasd'' aldus Sylvana.

Mocht Sylvana toch een ontmoeting krijgen met Henny dan zou dit ''optreden'' in Ranking The Stars zeker ter sprake komen. De vraag die Sylvana aan Henny zou zijn, waar hij zijn antwoord op gebaseerd heeft. Dat zou Sylvana toch nog graag willen weten, als ze een ontmoeting heeft met Henny.

De reactie van Henny heeft er niet voor gezorgd dat Sylvana Ranking The Stars de rug toe keert. Sylvana zegt hierover ''dit soort akkefietsjes is 'al in the game' als je meedoet aan Ranking The Stars''. Het voorval met Henny is geen reden om niet meer deel te nemen aan dit programma.

Ranking The Stars is een programma met een knipoog, maar bij deze uitzending kwam Henny toch vrij serieus over. Showbizznetwork stelde de vraag of Paul ook aan nazorg doet. Sylvana zei hier het volgende op ''Ik weet van andere kandidaten dat Paul en zijn team altijd nazorg verzorgen als daar behoefte aan is''. Zelf had Sylvana hier geen behoefte aan, ''ik vond het geen big deal''.

De laatste keer dat Sylvana samen heeft gewerkt met Henny was voor een Charity voorstelling in Carré. Daarbij heeft Sylvana prima samengewerkt met Henny. Ook vindt Sylvana het totaal niet erg om door Henny saai genoemd te worden. ''Daarvoor is mijn leven juist veel te spannend en interessant'' aldus een opgewekte Sylvana.

Over de ''saaie'' reactie van Henny zijn veel reacties op binnengekomen bij Sylvana. Via social media heeft Sylvana veel reacties ontvangen. De meeste mensen waren, net als Sylvana zelf, verbijsterd. Showbizznetwork is ook de eerste showbizzwebsite die, naar aanleiding van de uitspraak van Henny, contact heeft opgenomen met Sylvana.

Op televisie komt Sylvana over als een sterkte en zelfverzekerde vrouw. Hoe is het dan voor jou om zulke kritiek over je heen te krijgen, stelde Showbizznnetwork aan Sylvana. Ik heb er geen last van wat anderen van mij vinden, dat is hun mening, aldus Sylvana. Ze vervolgt haar antwoord ''Daar hebben ze recht op en het zegt werkelijk niets over mij en 'saai' ? I have been called worse'' zei Sylvana met een lach.

Als afsluiting van dit interview vroeg Showbizznetwork of Sylvana nog iets kwijt wilde wat nog niet gezegd was. ''Ik heb er niet veel meer over te zeggen, behalve dat ik denk dat Henny het spel niet helemaal heeft begrepen'', aldus Sylvana.

De laatste woorden van Sylvana aan Henny zijn ''Het zij hem vergeven...''