Moeder, Ik Wil Bij De Revue valt in de prijzen op Musical Awards Gala

Moeder, Ik Wil Bij De Revue valt in de prijzen op Musical Awards Gala

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Moeder, Ik Wil Bij De Revue heeft woensdagavond vijf Musical Awards gewonnen op het Musical Awards Gala.

De hoofdrolspelers van de musical die is gebaseerd op de gelijknamige omroep MAX-serie, Simone Kleinsma en Jon van Eerd, wonnen beide de Musical Awards voor Beste Hoofdrolspeler.

Raymonde de Kuyper won een Musical Awards voor haar bijrol in Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Terence van der Loo won de Awards voor aanstormend talent voor zijn rol als Bob Somers. De musical kreeg ook een Musical Awards voor de vormgeving.

De musical Soldaat van Oranje won de Eventim Publieksprijs voor Beste Musical 2014. De musical is de langst lopende musical van Nederland en is al vier jaar uitverkocht. De musical kreeg van de mensen thuis meer stemmen dan Moeder, Ik Wil Bij De Revue, Billy Elliot, Jersey Boys en Sister Act.

De Kleine Blonde Dood won de prijs voor Beste Kleine Musical. William Spaaij won de prijs voor Beste Hoofdrol in een Kleine Musical.

De vakjury van de Musical Awards bekroonde Billy Elliot drie maal met een Musical Award. De musical won onder meer in de categorie Beste Grote Musical. Daarnaast kreeg 'Billy' Carlos Puts de titel Aanstormend Talent Junior, Martine Bijl won een Musical Award voor haar vertaling van Billy Elliot.

Er keken woensdagavond ruim 1,2 miljoen mensen naar het Musical Awards Gala 2015 bij de AVROTROS op NPO 1.