Musical Awards Gala na vier jaar weer terug bij AVROTROS

Musical Awards Gala na vier jaar weer terug bij AVROTROS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Musical Awards worden vanavond voor de 14de keer uitgereikt. Het eerste Musical Awards Gala was in 2000, de Awards werden in het leven geroepen door theaterproducent Joop van den Ende. Frits Sissing mag na vier jaar het Gala weer presenteren wat vier jaar geleden bij de AVRO verdween.

Van 2000 tot en met 2004 was het Musical Awards Gala bij RTL4 te zien. In 2005 ging het Gala naar de AVRO waar het tot en met 2010 te zien was. In 2011 ging het Gala weer terug naar RTL4 in verband met de bezuinigingen van de NPO en de AVRO. Het Gala was een grote flop waardoor er in 2012 geen Gala was en de prijs ook niet werd uitgereikt.

Er werd in 2012, toen de prijs niet werd uitgereikt, gewerkt aan een nieuwe opzet die in 2013 het levenslicht zag. Het Gala werd niet live uitgezonden op televisie maar de uitreiking van de prijzen was te zien in het RTL4-programma RTL Boulevard. In 2014 was er weer geen Musical Awards Gala en in 2015, vanavond, is het Musical Awards Gala na vier jaar weer terug bij de AVRO, tegenwoordig fusieomroep AVROTROS.

Genomineerd voor de Musical Awards 2014 voor 'Beste musical groot' zijn onder andere: Sister Act, Jersey Boys, Billy Elliot, Moeder, Ik Wil Bij De Revue en Soldaat van Oranje. Voor de 'Beste musical klein' zijn onder andere genomineerd: Vijftig tinten... de parodie, Een Wintersprookje en De Kleine Blonde Dood. Het Musical Awards Gala is vanavond om 21:25 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Update: In verband met extra NOS Journaal's op NPO 1 over de aanslag in Parijs begint het Musical Awards Gala om 21:35 uur bij de AVROTROS op NPO 1. De rode loper show van het Gala is geschrapt.