Gouden Uren krijgt plek in nieuwe programmering Sterren.nl Radio

Gouden Uren krijgt plek in nieuwe programmering Sterren.nl Radio

Geschreven door Daniël Schalk

Vanaf maandag 19 januari start Sterren.nl Radio met een nieuwe programmering. Onder anderen Daniel Dekker, Monique Smit en Marco de Hollander nemen de presentatie van nieuwe en oude vertrouwde programma's voor hun rekening.

Zo is Marco de Hollander als nieuwe diskjockey iedere zaterdag- en zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur te horen in het programma De SterrenCarrousel en is het befaamde programma Gouden Uren iedere werkdag te beluisteren tussen 10.00 en 12.00 uur. Daniel Dekker presenteert Gouden Uren van maandag tot en met donderdag en op vrijdag neemt Monique Smit de presentatie voor haar rekening.

Daniel Dekker presenteerde eind vorig jaar de laatste uitzending van Gouden Uren op NPO Radio 2. Dekker stopte met het programma op NPO Radio 2 om aan de slag te gaan als hoofdredacteur van Sterren.nl. De radio-DJ maakte het radioprogramma Gouden Uren zestien jaar lang op de tweede nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep.

Daniel Dekker over Gouden Uren op Sterren.nl Radio; "Ik ben verheugd dit gouden merk mee te kunnen nemen naar het radiostation met een gouden toekomst", zegt Daniel Dekker. "Er is geen enkele andere zender die de Nederlandse hits van toen en nu brengt. Wij zien het als onze publieke taak om de rijke Nederlandse, voornamelijk volkse muziekcultuur voor een groot publiek levend te houden. We doen dat met een team van dj's die allemaal een schat aan muziekkennis hebben. Echt een team om trots op te zijn".

De SterrenCarrousel
'De Vrolijkste Volkszanger van Nederland' Marco de Hollander presenteert iedere zaterdag- en zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur 'De SterrenCarrousel op Sterren.nl Radio. "Een droom is uitgekomen. Als kleine jongen mocht ik ooit beginnen op zolder bij mijn vader, de beroemde muziekpiraat Disco Henkie, en nu mag ik naar mediastad Hilversum. Dit voelt als een enorme waardering en een prachtige kans om me verder te ontwikkelen op dit mediaplatform"aldus Marco de Hollander.

Overige programmering op Sterren.nl Radio
Frans Duijts krijgt er een extra tijdslot bij in het weekend en is nu zowel op zaterdag als zondag te horen tussen 14.00 en 16.00 uur. Het gezelligste programma van de Nederlandse radio, De Weekendborrel, wordt vanaf komende vrijdag gepresenteerd door Daniel Dekker en Corné Klijn. De verschuivingen in de programmering hebben geen gevolgen voor de Sterren.nl Top 20. De langstlopende hitlijst op het gebied van Nederlandstalige en volkse muziek, gepresenteerd door Corné Klijn, blijft op het vertrouwde tijdstippen vrijdag en zaterdag om 12.00 uur.

Muziekkenners Jan Papparazzi, Fred Siebelink, John Schaap, Lucas van Leeuwen en Richard van Tijn zijn dagelijks te beluisteren op Sterren.nl Radio. In het weekend zijn, naast Frans Duijts en Marco de Hollander, ook Marcel van Dorssen, Hubert Mol, Dominic Schep en Gertjan Borringa te horen.

Over Sterren.nl
Sterren.nl is het toonaangevende platform van AVROTROS, gericht op Nederlandse muziek en (gevestigde en aankomende) artiesten in het populaire en volkse genre. Naast Sterren.nl Radio bestaat dit platform uit een uitgebreide internetportal en zendtijd op NPO1. Sterren.nl heeft als missie om een belangrijk en populair onderdeel van de Nederlandstalige volkscultuur, namelijk Nederlandstalige muziek, uit te lichten, te archiveren en te promoten.

Bekijk het AVROTROS-muziekprogramma van Sterren.nl op TVblik.nl/sterren-nl