Showbizznetwork weekoverzicht - week 50

Showbizznetwork weekoverzicht - week 50

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Serious Request, Thuis voor de Buis, de Champions League, de Gouden Televizier-Ring en het Eurovisie Songfestival in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 50, de laatste van 2014!

Giel Beelen gaf maandagochtend op NPO 3FM het startsein voor de 3FM Serious Request veiling. Vanaf afgelopen maandag ging een groot aantal unieke veilingitems onder de hamer. Met de opbrengst van 3FM Serious Request helpt het Rode Kruis meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Frank van der Lende is terug bij BNN. De 3FM-dj verruilde begin dit jaar zijn vertrouwde nest voor PowNed, maar is vanaf het nieuwe jaar weer te horen bij BNN op 3FM. Frank neemt het stokje over van 3FM-coryfee Eric Corton. Hij is vanaf begin januari te horen als nieuwe presentator van hét livemuziekprogramma van de Nederlandse radio: That’s Live.

RTL4 komt met een tweede seizoen van het programma Thuis voor de Buis. Het programma werd afgelopen augustus uitgezonden bij RTL4, het programma trok rond de 800 duizend kijkers. In ‘Thuis Voor De Buis’ worden kijkers gevolgd terwijl zij televisiekijken, want iedereen houdt van televisiekijken én praten over televisie. Wanneer het tweede seizoen van Thuis voor de Buis te zien is bij RTL4 is niet bekend.

SBS Broadcasting en Sanoma bevestigen dat zij de uitzendrechten van de UEFA Champions League 2015-2018 hebben verkregen. Van alle gegadigden heeft de UEFA gekozen voor de ambitie van SBS/Sanoma voor de UEFA Champions League rechten. Voor het eerst in Nederland heeft een commerciële zendergroep de rechten van de UEFA Champions League binnen gehaald, tevens heeft SBS/Sanoma de online rechten bemachtigd. De wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op een van de SBS-zenders uitgezonden. NU.nl neemt de online rechten voor haar rekening.

RTL XL sluit met 50,7 miljoen videoviews de beste novembermaand ooit af. Daarmee werpt de vernieuwing van het platform een jaar geleden zijn vruchten af. Waar voorheen kijkers vooral korte fragmenten kwamen 'snacken' op het RTL-platform, weten ze RTL XL nu steeds vaker te vinden voor het terug- of vooruit kijken van complete afleveringen. Zo werd de 5015e aflevering van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' afgelopen maand het best bekeken met 368.422 videoviews.

Het RTL-programma Mijn Leven in Puin komt terug voor een derde seizoen. Dat heeft producent Blue Circle laten weten. In het programma Mijn Leven In Puin gaat presentator Peter van der Vorst langs bij extreme verzamelaars. Volgepakte huizen met stapels boeken, bergen kleding en lagen vuilnis; sommige mensen kunnen niets weggooien. Met veelal ingrijpende gevolgen zoals een praktisch onbegaanbare woning en sociaal isolement.

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing is gesloten, en daarmee zijn de eerste vijf programma's bekend die zijn geselecteerd voor de nominatieronde in september 2015. De top-5 van deze eerste kwalificatieronde dingt nu al mee naar de vijftigste Gouden Televizier-Ring in 2015. De vijf gekwalificeerde titels zijn Dokter Tinus (SBS6), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Over Mijn Lijk (BNN), RTL Late Night (RTL4) en SynDROOM (RTL4).

Het nummer waarmee Trijntje Oosterhuis Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival heet ‘Walk along’, dat heeft de zangeres vanochtend bekend gemaakt in het radioprogramma Gouden Uren. In Gouden Uren liet Trijntje het nummer voor het eerst horen. “Het is erg catchy. Het is wel anders dan je van mij verwacht. Maar mijn ambitie om te winnen is er en ik ga alles geven.”, liet Trijntje Oosterhuis weten in het NPO Radio 2-programma.

Volgend jaar wordt de Gouden Televizier-Ring, de prijs voor het beste televisieprogramma, voor de 50ste keer uitgereikt. Vandaag werd op de winterpresentatie van de AVROTROS bekend gemaakt dat zanger en presentator Jan Smit het Gala van de 50ste Televizier-Ring presenteert. Jan Smit presenteerde afgelopen jaar ook het Televizier-Ring Gala. Op donderdag 15 oktober 2015 zal de 50ste Gouden Televizier-Ring worden uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De tweedelige politieserie Bureau Raampoort was een groot succes op SBS6. De eerste aflevering trok vorige week woensdag ruim 1 miljoen kijkers, gisteravond keken er ruim 700 duizend mensen. Met zo een succes in handen zou een vervolg op de serie niet gek zijn. “SBS is zeer tevreden met Bureau Raampoort”, laat een woordvoerder van SBS6 aan Showbizznetwork weten. “De mogelijkheden tot een vervolg worden onderzocht, een compleet seizoen ligt voor de hand”, vervolgt de woordvoerder.

Het einde van het jaar is weer in zicht, dus hoog tijd om met Paul de Leeuw het jaar knallend af te sluiten met maar liefst twee Ranking The Stars-feestedities. In de kersteditie shinen BN’ers Marc van der Linden, Toprak Yalciner en Lucille Werner. Het nieuwe jaar luid Ranking The Stars in met Everon Jackson Hooi, Henny Huisman en Kim-Lian van der Meij. Patty Brard, Richard Groenendijk, Johan Goossens, Gerda Havertong, Jan Versteegh en Shirma Rouse schitteren in beide edities.

Meer in het nieuws was afgelopen week: RTL4 helpt kinderen aan eigen huis in Het Is Hier Geen Hotel, WK vrouwenvoetbal bij NOS, Hitserie ‘Vikings’ op drie zenders tegelijk in première, Sofie van den Enk en Ruud Veltkamp in De Nationale 2014 test en SBS9 vanaf januari ook bij KPN Interactieve TV.

Dit was de laatste ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van 2014! We hebben afgelopen jaar 30 hele mooie edities gemaakt die stuk voor stuk bomvol nieuws zaten. In februari afgelopen jaar hadden we nooit kunnen bedenken dat het zo een succes zou worden. Iedereen bedankt voor het lezen van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’! Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig 2015!