‘Willem Holleeder wilde Harry Mens ontvoeren’

‘Willem Holleeder wilde Harry Mens ontvoeren’

Geschreven door Daniël Schalk

Crimineel Willem Holleeder had plannen om de presentator van het RTL7-programma Business Class, Harry Mens, te ontvoeren. Dat meldt Crimesite op basis van een strafdossier van Holleeder dat de misdaadwebsite heeft gezien.

Eind 2014 werd bekend dat Mens extra beveiliging kreeg omdat hij op een dodenlijst zou staan. “Het is een of andere onverlaat die mijn weekend wil verpesten. Maar iemand die van te voren aankondigt mij te kidnappen is een idioot”, liet de presentator toen weten.

Meld Misdaad Anoniem had vorig jaar een tip ontvangen met informatie over de moordplannen op Mens. “Het plan is om Harry Mens te ontvoeren dan wel te liquideren. Beide in de hoop het geld te krijgen. Het plan is om dit op zeer korte termijn te doen”, liet Meld Misdaad Anoniem eind 2014 weten. Het was tot nu toe niet duidelijk wie er achter deze plannen zat.

Mens liet toen ook weten: “Ik toon aan dat ik me niet laat chanteren, ik laat me niet afpersen. De heren zijn gewaarschuwd.” Volgens Crimesite zit Holleeder achter de bedreigingen, maar zowel het OM als de advocaat van Holleeder willen niets over de zaak kwijt.

Harry Mens heeft aan Shownieuws laten weten dat het verhaal niet klopt. “Er is niets van waar. Als ik Holleeder ergens tegen zou komen zwaai ik naar hem.” Holleeder zit momenteel vast op verdenking van betrokkenheid bij moordzaken. Hij zat eerder vast voor de ontvoering van Freddy Heineken en afpersing. Vorig jaar december werd Holleeder opnieuw opgepakt.

Bekijk Business Class op TVblik.nl/business-class