‘Holleeder wilde Peter R. de Vries laten vermoorden’

‘Holleeder wilde Peter R. de Vries laten vermoorden’

Geschreven door Daniël Schalk

Willem Holleeder wilde misdaadverslaggever Peter R. de Vries laten vermoorden, dat heeft de zus van Holleeder, Astrid, in haar verklaring laten weten. Holleeder wilde de misdaadverslaggever laten vermoorden omdat De Vries aangifte had gedaan van bedreiging en vanwege het gedoe rond de rechten van de verfilming van de ontvoering van Freddie Heineken.

Peter R. de Vries laat weten: “Ik lig er niet zo wakker van. Hoort erbij. Anders had ik bij Libelle moeten werken.” De Vries liet gisteravond in de uitzending van RTL Late Night geluidsopnames horen die zus van Holleeder had gemaakt. Op de geluidsopnames is te horen hoe Holleeder zijn zus en haar kinderen bedreigd.

Astrid, haar zus Sonja en de ex-vriendin van Holleeder hebben verklaringen afgelegd aan het Openbaar Ministerie over de crimineel die de laatste tijd werd afgebeeld als knuffelcrimineel. Willem Holleeder wordt door de drie vrouwen gelinkt aan de moorden op Willem Endstra, Cor van Hout, Kees Houtman, Cor van der Bijl, John Mieremet en Stanley Hillis.