Brigitte Kaandorp trekt miljoen minder dan Amhali

Brigitte Kaandorp trekt miljoen minder dan Amhali

Geschreven door Pieter Jongsma

De tv-première van de cabaretshow Cabaret Voor Beginners van Brigitte Kaandorp werd zaterdagavond door bijna 1,4 miljoen mensen bekeken op RTL 4. Daarmee was ze de nummer drie van de best bekeken programma´s op de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een week geleden bracht RTL 4 de première van Najib Amhali‘s Alles Komt Goed op de buis en daar keken maar liefst 2,4 miljoen mensen naar. Die voorstelling was met kop en schouders de nummer één van de avond.

De VARA besloot tegenover de cabaretpremières op RTL 4 oude voorstellingen te herhalen van VARA-cabaretiers op Nederland 1. Waar Amhali Youp van’t Hek ruim voor bleef met 1 miljoen kijkers, wist Kaandorp maar nipt te winnen van Jochem Myjer. Het verschil met zijn show De Rust Zelve was 46.000 kijkers.

Kaandorp had een iets minder goede lead-in dan Amhali. Waar de seizoensafsluiter van De TV Kantine vorige week vlak voor Amhali 1,6 miljoen kijkers trok, trok een compilatie van de persiflageshow zaterdag 1,3 miljoen kijkers.

SBS 6 deed op prime time voor het eerst goede zaken met De Showbizzquiz, dat deze week is gestegen naar 805.000 kijkers.

Een overzicht van de top25 beste bekeken programma´s vind je op onze kijkcijfers pagina.