TV Beelden blog: Holland's Got Talent VS Everybody Dance Now

TV Beelden blog: Holland's Got Talent VS Everybody Dance Now

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De uitreiking van de TV Beelden komt steeds dichterbij. In de categorie Beste Grote Showprogramma maken drie programma's kans op de prijs. De genomineerden zijn DWDD University, Holland's Got Talent en Everybody Dance Now.

Over Holland's Got Talent en Everybody Dance Now zijn meerdere recensies verschenen op showbizznetwork.nl. Het is voor beide programma's een mooie kans om in deze categorie te mogen winnen. Als een programma dat verdiend heeft, dan wel deze beide programma's.

Helaas kan er maar één programma winnen. Wie gaat er met de prijs vandoor? De voorkeur voor onze recensent gaat uit naar één van beide RTL 4 programma's. Om daar een keuze uit te maken worden beide programma's met elkaar vergeleken en wordt er uiteindelijk een ''winnaar'' bekend gemaakt. 

Holland's Got Talent

Deze talentenjacht is nu al een aantal jaar te zien bij RTL 4. De drie koppige juryleden van het laatste seizoen, Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty gaven hun oordeel over al het talent wat zij te zien kregen. Alles kwam werkelijk voorbij. Daarmee is deze talentenjacht één van de beste van de Nederlandse televisie. De presentatie lag in handen van Robert ten Brink.

Everybody Dance Now

Dit dansprogramma kent een aantal overeenkomsten met Holland's Got Talent. Niet één maar twee bekende gezichten van Holland's Got Talent zijn ook te zien in Everybody Dance Now. In de jury zitten Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Dan Karaty. De presentatie ligt in handen van Chantal Janzen. Dit dansprogramma is een vast onderdeel geworden van RTL 4.

Overeenkomst!

Wat deze twee programma's met elkaar gemeen hebben is toch wel de rode knop. In beide programma's beschikken de juryleden over een knop die een auditie kan maken of breken. Ook de kleur rood komt in beide programma's veelvuldig voor. Is de kleur voor de act rood, dan betekend dat vaak meteen exit.

Bij Holland's Got Talent komt niet alleen de kleur rood hard aan, ook het bijbehorende geluid is oorverdovend. Eigenlijk hoeft de jury, na het drukken op de rode knop, niets meer te zeggen: de kleur zegt genoeg. Bij Everybody Dance Now draait het om twee kleuren, rood en groen. Kleurt de vloer rood, dan is het meteen exit, kleurt de vloer groen dan mag de dansact door naar de volgende ronde.

Winnaar?!

Dat Holland's Got Talent nu even in de ''ijskast'' van RTL 4 zit doet de kans om te winnen niet veel goeds. De concurrent, Everybody Dance Now, is nu nog actueel op de commerciële zender te zien. Aanstaande vrijdagavond, 20 februari 2015 is de grote finale te zien. Dit maakt de kans om de prijs te winnen wellicht iets groter.

Dat beide programma's populair zijn, blijkt wel uit de kijkcijfers. Gemiddeld werden zowel Holland's Got Talent als Everybody Dance Now bekeken door zeker 1 miljoen mensen per aflevering. Ook op social media werd over deze twee programma's volop gesproken. Vooral het jurycommentaar van Gordon en Chantal (Holland's Got Talent) leverde vaak hilarische leuke televisie op.

Voor Chantal Janzen en Dan Karaty maakt het niet veel uit met welk programma zij zullen winnen. Zij zullen zich hoe dan ook een winnaar voelen, mocht één van deze twee programma's ook daadwerkelijk gaan winnen. Maar wie zal er uiteindelijk van door gaan met deze prijs?

Uitslag!

Alles bij elkaar maakt Holland's Got Talent een grotere kans hebber, volgens onze recensent. Beide programma's zijn uitvoerig bekeken en beschreven om tot deze conclusie te komen. Door de veelzijdigheid van deze talentenjacht zou het mooi zijn als Holland's Got Talent deze prijs wint.

Mocht Holland's Got Talent daadwerkelijk winnen, dan kan dat een mooie motivatie zijn om dit programma uit de ''ijstkast'' te halen met een nieuw seizoen. Hoofd van de jury, Gordon, gaf aan even geen zin te hebben om in de jury te zitten. Hier kan hij misschien op terug komen.

Dit programma hoort gewoon thuis op de Nederlandse televisie. Het is de hoogste tijd dat Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty opnieuw in de jury gaan zitten van Holland's Got Talent. Wellicht zou de komst van een nieuw jurylid, Lieke van Lexmond, een hoop goeds doen. (Dit was eerder te lezen in de aanbeveling voor Holland's Got Talent).

Showbizznetwork gunt het Holland's Got Talent om deze prijs te winnen. Ook de andere genomineerden wensen wij veel succes toe. Dat het beste programma maar mag winnen. 

Dit was de eerste blog over de TV Beelden. Zaterdag zal er een nieuwe blog gepubliceerd worden. Die zal gaan over een andere categorie.

Bekijk Everybody Dance Now op TVblik.nl/everybody-dance-now