Showbizznetwork: Recensie Jaaroverzicht 2015

Showbizznetwork: Recensie Jaaroverzicht 2015

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het jaar 2015 zit er alweer bijna op. Een jaar van veel nieuwe, bijzondere, mooie en unieke programma's. In mijn recensies heb ik met veel plezier een aantal programma's mogen recenseren. In totaal verschenen er maar liefst 22 recensies in 2015. Van deze 22 zijn er elf gemaakt over programma's van RTL 4, vier over SBS6 en acht over de publieke omroep.

De meeste recensies pakten positief uit. Toch verschenen er ook een aantal slechte recensies. Wie heeft de leukste?! en Thuis op zondag kregen beide een slechte recensie. Deze twee (toevallig allebei van SBS6) hebben hun verwachten (nog) niet waar kunnen maken. Deze twee programma's zijn dan ook niet geëindigd in het jaaroverzicht over de recensies.

In een speciale en bovendien persoonlijke top tien worden de tien beste programma's van 2015 gekozen. Welk programma maakte de meeste indruk? Welk programma was het mooiste of zag er gewoon het beste uit? Als recensent van Showbizznetwork heb ik van alle 22 recensies een eigen jaaroverzicht gemaakt. Deze is hieronder te vinden en natuurlijk te lezen. 

10. The Hunt (EO)

''Bijzonder, adembenemend en bovendien indrukwekkend''

The Hunt is een natuurserie van de EO. Opnieuw heeft de EO goud in handen met deze bijzondere natuurserie. Het is meteen een waardige opvolger voor de andere natuurserie Life Story. Unieke beelden van de natuur gemaak door de BBC. Deze serie is momenteel nog altijd te zien op de woensdagavond van NPO 1. Een nieuw programma wat nu al indruk gemaakt heeft en nu ook al in het jaaroverzicht weer te eindigen. Er zijn negen andere programma's die net even anders waren dan The Hunt. Toch is The Hunt een programma waar de EO trots op mag zijn. Een mooiere natuurserie dan The Hunt is er niet, op Life Story na. Wekelijks weet de EO goed te scoren met deze natuurserie. Een serie die de kijker hoe dan ook moet raken.

Lees de recensie over The Hunt hier nogmaals terug. 

9. Playback je gek (RTL 4)

''Niemand had dit beter kunnen leiden van Jandino''

Playbacken is iets van deze tijd. Door de verschillende apps zijn veel mensen in de ban van playbacken. RTL 4 zette Jandino Asporaat in om dit nieuwe programma te gaan presenteren. Een bijzonder grappig en vooral leuk programma om te volgen. De kandidaten deden hun uiterste best om het publiek te overtuigen van hun ''talent''. Naast de kandidaten, deden ook Bekende Nederlanders (BN-ers) mee aan Playback je gek. Een programma die heel goed tot haar recht kwam bij RTL 4. Playback je gek was vooral in de maanden oktober en november te zien. De kans is groot dat het een vervolg gaat krijgen.

Lees de recensie over Playback je gek hier nogmaals terug. 

8. Lekker Nederlands (SBS6)

''Nieuw muzikaal programma met humor bij SBS6''

SBS6 verraste vriend en vijand met Lekker Nederlands. Een programma waarbij bekende nummers werden herschreven door Nick & Simon en door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Beide teams kregen de muzikale opdrachten van presentatrice Do. Dit programma is meteen het beste programma van SBS6 van 2015, volgens de recensent van Showbizznetwork. De zaterdagavonden werden op een leuke, muzikale manier weer gezellig gemaakt. Een programma wat ook een vervolg gaat krijgen. Opnieuw zullen dan Nick & Simon het gaan opnemen tegen Jeroen en Dennis.

Lees de recensie over Lekker Nederlands hier nogmaals terug. 

7. Alpacas (BNN)

''Humor van toen wordt weer ingezet in een nieuwe variant''

Alpacas is een waardige opvolger van De lama's geworden. Improviseren voor een heel publiek is niet nieuw. Maar de cabaretiers van Alpacas natuurlijk wel. Zij doen dit op geheel eigen en vooral unieke wijze. Het gezellige van De lama's is teruggekeerd bij BNN. De reden dat Alpacas in deze top tien is geëindigd is heel eenvoudig, het is met recht één van de leukste nieuwe programma's van 2015. Het is een snel, vrolijk en bovendien een humoristisch programma geworden. Net als The Hunt, is ook Alpacas recent nog op televisie geweest. Een programma dat misschien net zo groot kan worden als De lama's.

Lees de recensie over Alpacas hier nogmaals terug. 

6. Rundfunk (KRO-NCRV)

''Rundfunk is een hippe en frisse versie van Toren C''

Een uniek nieuw programma genaamd Rundfunk was één van de televisie hits van 3LAB. Met veel plezier heeft de recensent van Showbizznetwork hier naar gekeken. Meteen is duidelijk dat Rundfuck haar humor heeft afgekeken van Toren C. Net als in Toren C is de humor is Rundfunk razendsnel in elkaar gezet. De snelle humor is een goede zet geweest van de makers van deze humoristische nieuwe serie. Soms waren de scenes erg grof, maar toch ook weer erg aanstekelijk leuk. Rundfunk zal in 2016 terugkeren met een tweede seizoen en zal ook weer te zien zijn bij de KRO-NCRV.

Lees de recensie over Rundfunk hier nogmaals terug. 

5. Carlo's tv café (RTL 4)

''Carlo en de zondag blijven met elkaar verbonden''

Een zondag zonder Carlo & Irene is bijna ondenkbaar. Toch kwam er een einde aan een tijdperk van Carlo & Irene op de zondagmiddag. Life 4 You stopte en er ontstond een gat op de zondagmiddag. SBS6 probeerde dit gat op te vullen met Thuis op zondag. Maar ook Carlo bleef niet stil zitten en kwam met een tv café. Hij wilde koste wat kost op de zondagmiddag blijven. Carlo's tv café is een waardige opvolger van Life 4 you, in het kort. Toch was het erg wennen om Carlo zonder Irene te zien. Maar toch is Carlo's tv café een gezellig en vooral leuk nieuw programma. Carlo doet zijn uiterste best om de gezelligheid vast te houden op de zondagmiddag. Nog steeds is de tv café van Carlo iedere zondagmiddag geopend.

Lees de recensie over Carlo's tv café hier nogmaals terug. 

4. Dance Dance Dance (RTL 4)

''Muziek en dans passen perfect bij elkaar''!

Een nieuwe dansshow die de zaterdagavond van RTL 4 compleet op zijn kop heeft gezet. De BN-ers dansen alsof hun leven er vanaf hangt. Verschillende bekende videoclips of bekende dansen uit films worden door de BN-ers op een hoog niveau na gedanst. Een mooie dansshow die erg goed in elkaar zat. De voorbereiding, de dansende BN-ers en het duo Chantal Janzen en Jandino Asporaat maakten Dance Dance Dance tot een mooi programma. Totaal iets anders dan Everybody Dance Now of So You Think You Can Dance. Daarom staat Dance Dance Dance ook zo hoog in deze top tien omdat het een leuke, nieuwe en vooral frisse dansshow is.

Lees de recensie over Dance Dance Dance hier nogmaals terug. 

3. Puur Geluk (RTL 4)

''RTL 4 komt met een nieuw bijzonder programma: Puur Geluk''

Op de derde plek is Puur Geluk geëindigd. In Puur Geluk draait alles om kleine dingen die groot kunnen uitpakken. Mensen die altijd voor een ander klaar staan worden in Puur Geluk in het zonnetje gezet. In eerste instantie was de recensent sceptisch over de keuze van RTL 4 om Nance het te laten presenteren. In eerste instantie zou hij liever Natasja Froger als presentatrice gezien hebben. Maar Nance heeft het programma een positief gezicht gegeven. Puur Geluk maakte een diepe indruk en past in het rijtje van programma's als Wie Goed Doet?! (van SBS6). Niet alleen maakte Puur Geluk indruk op de recensent, ook RTL 4 vond het een mooi programma. Het programma krijgt binnenkort een tweede seizoen, die ook ongetwijfeld weer net zo mooi gaat worden als het eerste seizoen.

Lees de recensie over Puur Geluk hier nogmaals terug. 

2. Life Story (EO)

''Natuur, zoals de kijker het nog nooit eerder zag''!

De EO heeft als eer om niet met één, maar met twee recensies in de top tien te eindigen. In Life Story werden ook dieren in hun natuurlijke omgeving gevolgd. Net als in de opvolger The Hunt, die momenteel nog altijd te zien is op televisie. Life Story wist een hele diepe indruk te maken op de recensent. Een natuurserie als deze heeft de kijker niet eerder gezien. De beelden zijn zo fantastisch gemaakt dat het indrukwekkende beelden zijn geworden. De natuur van zo dichtbij zien is bijzonder. Het scheelde niet veel of Life Story had bovenaan geëindigd in de top tien. Toch is dat net niet gelukt. Maar eigenlijk zouden er twee programma's op de eerste plek moeten staan. Maar dat lukt helaas niet, daarom staat Life Story op de tweede plek in deze top tien.

Lees de recensie over Life Story hier nogmaals terug. 

1. Pointless (AVROTROS)

''Nieuwe quiz Pointless is een verrassende aanwinst voor de AVROTROS''

De allereerste recensie over een kennisquiz ging over Pointless. Deze nieuwste kennisquiz van de AVROTROS werd de officiële opvolger van Lingo. Pointless is in al haar opzichten uniek te noemen. Mede door de presentatrice, Lucille Werner, maakte Pointless leuk om te volgen. De koningin van de kennisquiz heeft een eigen versie weten te maken van een Engels format. Samen met Owen Schumacher gaf Lucille Pointless een gezicht in Nederland. De reden dat Pointless bovenaan in deze top tien is geëindigd is omdat het niet vaak voorkomt dat er een recensie verschijnt over een kennisquiz. Een kennisquiz is belangrijk op televisie. Zeker nadat Lingo gestopt was, bleven er weinig quizzen over. De AVROTROS liet aan Showbizznetwork al eerder weten dat er wellicht een vervolg aan zit te komen. Pointless is met recht het leukste nieuwe programma van 2015. Een kennisquiz om trots op te zijn, omdat alles er aan klopt. Een unieke kennisquiz in al haar opzichten.

Lees de recensie over Pointless hier nogmaals terug. 

Hiermee is het recensie jaaroverzicht een feit. Van 22 recensies is nu een eigen, persoonlijke top tien ontstaan. Hieronder nog even een herhaling van het overzicht van de tien beste, nieuwe programma's van 2015.

10. The Hunt
 9. Playback je gek
 8. Lekker Nederlands
 7. Alpacas
 6. Rundfunk
 5. Carlo's tv café
 4. Dance Dance Dance
 3. Puur Geluk
 2. Life Story
 1. Pointless

Ook in 2016 zullen er zeker recensies verschijnen. Waarover is nu natuurlijk nog niet bekend, maar er zal dan zeker weer een jaaroverzicht gemaakt gaan worden. Er is één ding zeker: van deze top tien gaat de kijker in 2016 misschien nog wel meer horen.