AfroVibes wint finale Everybody Dance Now 2015!

AfroVibes wint finale Everybody Dance Now 2015!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De langverwachte finale van het dansprogramma Everybody Dance Now is vrijdagavond van start gegaan. Vier acts gaan de dansstrijd met elkaar aan, AfroVibes, Carlos & Mirella, Dutch Junior Dance Division en Kenzo & Shay. Deze vier acts maken allemaal kans op de hoofdprijs van €25.000,-.

Aan de juryleden was het goed te zien dat het zich vrijdagavond op een finale handelde. Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Dan Karaty zagen er alle drie weer goed uit. Presentatrice Chantal Janzen benadrukte dit nog voor de dansshow van start ging. Zelf zag zij er ook goed uit, ''om door een ringetje te halen'' zei Chantal er zelf over.

Dansgroep AfroVibes mocht als eerste optreden. Zij gingen op muziek van de Disneyfilm The Lion King volledig los. De openingsact wist als eerste een groene vloer van de jury te krijgen. Als tweede stonden Carlos & Mirella klaar om een keer op blote voeten een tango te laten zien. Dit ging dit tweetal goed af. De jury was enorm enthousiast over deze dansact. 

The Dutch Junior Dance Division liet als derde dansact van zich horen. De dansgroep danste alsof hun leven er van af hing. Ook voor deze groep kleurde de vloer groen. Als laatste act mochten het duo Kenzo & Shay hun dans laten zien aan de jury en de kijkers thuis. Jurylid Dan Karaty wil zich meteen aansluiten aan de fanclub van dit duo.

Chantal kwam vrijwel meteen al met een eerste tussenstand van de avond. AfroVibes en Kenzo & Shay bleken in eerste instantie de meeste stemmen gehaald te hebben. Maar het handelde zich om een eerste tussenstand, de kijkers konden nog steeds hun stem uitbrengen.

Na de commercial break stonden Carlos & Mirella klaar om hun tweede dans te laten zien. Het ging om een dans met het thema huwelijk. Het geluk spatte van dit duo af, merkte ook jurylid Lieke van Lexmond. Zij was duidelijk geraakt door deze speciale dans.

Huwelijksaanzoek!

Daar bleef het niet bij. Nog voor de jury haar commentaar kon geven, nam Carlos de microfoon over van Chantal. Hij ging op zijn knieën en vroeg zijn Mirella live op televisie ten huwelijk. Het publiek werd helemaal enthousiast waarna Mirella volmondig 'ja' antwoordde. De vloer kon dan ook niet anders dan groen kleuren. Zoveel emotie in deze dans, merkte ook de juryleden.

Direct na de huwelijksdans van Carlos & Mirella stond dansgroep AfroVibes klaar voor hun tweede optreden. Zij lieten zien waar zij goed in zijn; het neerzetten van een goede dansact. Wederom voor deze groep een groene vloer. De jury was wederom enorm enthousiast over deze groep.

Als derde stond dansgroep Dutch Junior Dance Division, klaar om hun tweede dansact te laten zien. Ook hierbij lieten zij zich van hun beste kant zien aan de jury, het publiek en de kijkers thuis. Vooral jurylid Jan Kooijman is blij met deze groep in de finale. De vloer kleurde ook bij het tweede optreden van deze groep groen. Kenzo & Shay mochten als laatste de dansavond afsluiten met hun tweede dansact. De twee haalden alles uit de kast om een goede dansact neer te zetten. Opnieuw voor dit duo een groene vloer.

Alle vier acts wisten tot twee keer toe een groene vloer te krijgen van de jury. Iedereen maakte evenveel kans op de hoofdprijs. Dan Karaty vindt dat Kenzo & Shay er met de hoofdprijs naar huis moeten gaan. Voor Jan Kooijman mag de dansgroep Dutch Junior Dance Division en voor Lieke mag AfroVibes winnen. Alle vier zijn voor Lieke dan ook winnaars.

De eerste act met een rode vloer is geworden Kenzo & Shay. Direct na het rood worden van de vloer komt er een hoop ''geboe'' uit het publiek. Dan Karaty lijkt zichtbaar geïrriteerd door deze keuze van het publiek. Daarna is het ook over en uit voor Dutch Dance Junior Dance Division. Zij kregen ook een rode vloer en wisten het programma niet te winnen.

De strijd gaat verder, Carlos & Mirella en AfroVibes maakten allebei nog kans op de hoofdprijs. Het is uiteindelijk AfroVibes die er vandoor gaat met de hoofdprijs. Deze act wint niet alleen Everybody Dance Now 2015, maar ook het geldbedrag van €25.000,- en een mooi dansoptreden in de toekomst.

De finale van Everybody Dance Now zal zaterdagavond rond 18.00 uur herhaalt worden op RTL 8. 

Bekijk hier Everybody Dance Now terug via TV Blik.