BNN onderscheiden met zeldzame engel award

BNN onderscheiden met zeldzame engel award

Geschreven door Pieter Jongsma

BNN heeft de Zeldzame Engel Award gewonnen in de categorie media. Algemeen Directeur Gerard Timmer van BNN-VARA nam de award vandaag in ontvangst tijdens de Zeldzame Ziektedag in Arnhem.

De prijs wordt toegekend aan BNN vanwege haar bijdrage aan de bekendheid van zeldzame ziekten met programma’s als Je Zal Het Maar Zijn en Over Mijn Lijk. De Zeldzame Engel Awards worden sinds 2009 elk jaar uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten op het terrein van zeldzame aandoeningen.

De jury roemt BNN voor de publieke bewustwording van zeldzame aandoeningen: ‘Met kwalitatieve programma’s als “Je Zal Het Maar Hebben” en “Over Mijn Lijk” laat de omroep zien hoe het leven van mensen met een zeldzame ziekte er uitziet. Op respectvolle wijze hebben verschillende presentatoren door de jaren heen met patiënten gesproken. Dit heeft bekendheid gegeven aan de specifieke aandoeningen van deze groep patiënten en aan het bestaan van zeldzame ziekten in het algemeen.”

In het BNN-programma Je Zal Het Maar Hebben worden jonge mensen gevolgd met een beperking of aandoening. Het programma werd de afgelopen jaren gepresenteerd door Patrick Lodiers, Ruben Nicolai en Valerio Zeno. Dit jaar nam Tim Hofman de presentatie over van Valerio, die Over Mijn Lijk zal gaan presenteren. Over Mijn Lijk werd tot nog toe gepresenteerd door Patrick Lodiers. In dit programma worden jonge mensen geportretteerd die alles uit de laatste fase van hun leven halen.