The Bodyguard wint Musical Award voor beste musical

The Bodyguard wint Musical Award voor beste musical

Geschreven door Daniël Schalk

De musical The Bodyguard van Stage Entertainment Nederland heeft woensdagavond de Musical Award voor de beste grote musical gewonnen tijdens het Musical Awards Gala 2016. De musical The Bodyguard liet de twee musicals De Zere Neus van Bergerac en De Tweeling achter zich.

De Musical Award voor de beste kleine musical ging woensdagavond naar Rent van M-Lab. De musical Rent was samen met de musical De Terugkeer van Hans & Grietje en de musical Kiss of the Spider Woman genomineerd, maar ging er tijdens het Musical Gala er met de prijs vandoor.

Wart Kamps won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical. Hij speelt de hoofdrol in de musical De Zere Neus van Bergerac. De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical ging naar Lone van Roosendaal voor haar hoofdrol in Heerlijk Duurt het Langst.

Alex Klaasen won de Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical, voor zijn rol in de musical Kiss of the Spider Woman. Elise Schaap won de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, voor haar rol in De Terugkeer van Hans & Grietje.

De prijzen voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical, mannelijke bijrol in een grote musical, vrouwelijke bijrol in een kleine musical en mannelijke bijrol in een kleine musical gingen woensdagavond naar Sylvia Poorta, Arjan Ederveen, Annet Malherbe en Mitch Wolterink.

De Nationaal Theaterfonds Awards voor aanstormend talent werd tijdens het Musical Awards Gala 2016 gewonnen door Romy Monteiro voor haar rol in de musical The Bodyguard. Theaterproducent Joop van den Ende werd tijdens het Gala onderscheiden met de Eventim Oeuvre Award.