Hella van der Wijst nieuw gezicht ‘Geloof en een Hoop Liefde’

Hella van der Wijst nieuw gezicht ‘Geloof en een Hoop Liefde’

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 31 maart aanstaande maakt presentatrice Hella van der Wijst haar officiële EO-debuut en is zij dagelijks te zien als nieuw gezicht van het programma 'Geloof en een Hoop Liefde'.

Samen met de presentatoren Herman Wegter, Mirjam Bouwman en Kefah Allush bezoekt zij wekelijks een plaats in Nederland. Ze gaan op zoek naar bijzondere geloofsverhalen die het hart raken.

Van der Wijst: "Ik vind het geweldig om voor een programma te mogen werken, dat elke dag originele mensen en verhalen brengt. Mensen die zichzelf zien als 'gewone' mensen, maar vaak niet beseffen dat ze een heel bijzonder verhaal te vertellen hebben."

Geloof en een Hoop Liefde
In drie jaar tijd is 'Geloof en een Hoop Liefde' bij de kijkers uitgegroeid tot een vertrouwde en onderscheidende titel. Iedere werkdag brengt de redactie een ontspannen programma waarin ook diepgang niet ontbreekt. 'Geloof en een Hoop Liefde' is een zoektocht naar wat een plaats met christelijk geloof heeft, naar wat dorps- of stadsbewoners drijft in het leven. De presentatoren laten zich inspireren door inwoners en hun karakteristieke dorpsverhalen.

Hella van der Wijst
Op 1 maart jongstleden maakte Hella van der Wijst officieel de overstap van omroepbedrijf KRO-NCRV naar de EO-IKON. "Met Hella halen wij een presentator binnen met heel veel kwaliteiten", zegt Arjan Lock, directeur van de EO. "Deskundig, betrokken en met diepgang – zo zou ik haar willen typeren. En daarbij een echt mensen-mens. Voor de gesprekken in een programma als 'Geloof en een Hoop Liefde' past dat uitstekend." Hella: "Ik kijk er naar uit om iedere week een regio in te duiken en in het klein te vertellen wat er in het groot speelt op heel veel terreinen."

Geloof en een Hoop Liefde vanuit Enschede
De eerste uitzending met Hella van der wijst is te zien op 31 maart aanstaande en staat geheel in het teken van de vuurwerkramp in Enschede. De Enschedese Hadassa Meijer is veel verloren door deze historische gebeurtenis. Samen met Hella gaat zij terug naar de plek van de ramp, de plek waar haar leven voorgoed veranderde.

'Geloof en een Hoop Liefde' is iedere werkdag te zien om 17.10 op NPO 2.

Bekijk Geloof en een Hoop Liefde op TVblik.nl/geloof-en-een-hoop-liefde