Valerio volgt Nederlanders die het gemaakt hebben in het buitenland

Valerio volgt Nederlanders die het gemaakt hebben in het buitenland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In het nieuwe BNN-programma Valerio International bezoekt Valerio Zeno bekende en onbekende jonge Nederlanders die wonen en werken in het buitenland. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal bijzonder succesvol in hun werk.

Valerio wil alles van ze weten en duikt in hun inspirerende levens. Hoe wonen en werken ze, wat doen ze in hun vrije tijd, waarom was Nederland te klein voor ze en hoe hebben ze het in hemelsnaam zover geschopt? Valerio ontdekt wat hun drijfveren zijn en welke obstakels ze tegenkomen op de weg naar succes. 

Valerio reist van Hong Kong naar New York, van China naar Zuid-Afrika om mensen te interviewen die het gemaakt hebben. Valerio: ‘Het is erg mooi om met Nederlanders op pad te gaan die een heel nieuw leven zijn begonnen om hun droom te verwezenlijken. Het laat zien dat alles kan zolang je er maar voor gaat. Daarom hoop ik met dit programma jongeren te inspireren om vooral werk te maken van hun eigen goede ideeën.’

In de eerste aflevering reist Valerio in de privéjet van DJ Martin Garrix in één dag naar drie verschillende landen waar de 18-jarige wereldster draait voor duizenden fans. Later in het seizoen gaat hij naar New York om Erik Mouthaan, Amerika-correspondent voor het RTL Nieuws, te ontmoeten. In Dubai loopt de BNN-presentator mee met de grootste dance-ondernemer van Nederland, Duncan Stutterheim, die midden in een nieuwe wereldprimeur zit: de eerste open-air versie van Sensation. Valerio ontmoet wereldklasse kitesurfers, steenrijke app-ontwikkelaars en topless danseressen. In de eerste aflevering van de nieuwe tiendelige BNN-serie Valerio International zie je plus-size model Danielle van Grondelle naast DJ Martin Garrix.

Valerio International is vanaf 30 maart iedere maandag om 21.30 uur bij BNN te zien op NPO 3.

Bekijk Valerio International op TVblik.nl/valerio-international