Vijf succesvolle Tom Hanks-films te zien in themaweek bij RTL 8

Vijf succesvolle Tom Hanks-films te zien in themaweek bij RTL 8

Geschreven door Pieter Jongsma

Tom Hanks begint in april met de opnames van de Dan Brown-verfilming ‘Inferno’, wat vermoedelijk de zoveelste blockbuster wordt die hij op zijn naam kan zetten.
Van de lange lijst aan films waarin de beroemde acteur speelde, zijn er vijf te zien in de Tom Hanks Week bij RTL 8.

Van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april wordt elke doordeweekse dag op prime time een Tom Hanks-titel uitgezonden waaronder twee films waar hij een Oscar mee in de wacht sleepte.

Films in de Tom Hanks Week
In ‘Forrest Gump’ speelt Tom Hanks een goedzak met een laag IQ. Forrest maakt onderdeel uit van een aantal historische gebeurtenissen, maar heeft zelf niet door in welke belangrijke situaties hij verzeild is geraakt. ‘Forrest Gump’ werd in 1994 dertien keer genomineerd voor een Oscar en wist er daarvan zes te verzilveren onder meer in de categorie Beste Film en Beste Acteur (Tom Hanks).

‘Larry Crowne’ werd door Tom Hanks geschreven, geregisseerd en hij speelde samen met Julia Roberts de hoofdrol. In deze film wordt Larry Crowne ontslagen en hij zit diep in de schulden. Hij besluit zijn leven een nieuwe wending te geven en gaat terug naar de schoolbanken. Daar wordt hij verliefd op professor Mercedes.

‘Philadelphia’ leverde Tom Hanks eveneens een Oscar voor Beste Acteur op. Deze titel uit 1993 was een van de eerste films voor het grote publiek waarin gevoelige onderwerpen als aids, homoseksualiteit en homofobie werden aangesneden. In ‘Philadelphia’ vermoedt advocaat Andrew Beckett dat zijn ontslag te maken heeft met zijn seksuele geaardheid en het feit dat hij aids heeft. Samen met de homofobe advocaat Joe Miller (Denzel Washington) gaat hij de strijd tegen zijn voormalig werkgever aan.

In de Stephen King-verfilming ‘The Green Mile’ is Tom Hanks te zien als voormalig gevangenenbewaarder Paul, die terug kijkt op zijn leven. Hij herinnert zich vooral gevangene John Coffey, een reusachtige man met een bijzondere gave.

In de thriller ‘Road To Perdition’ van regisseur Sam Mendes heeft huurmoordenaar Michael Sullivan (Tom Hanks) een ernstig probleem. Zijn werk voor de Ierse maffiabaas John Rooney raakt op onfortuinlijke wijze verstrengeld met zijn privéleven. Hierdoor geeft Rooney opdracht om Sullivan en zijn familie uit de weg te ruimen. Sullivans vrouw en een van zijn zoons vallen ten prooi aan Rooneys handlangers en Sullivan zint op wraak.

Uitzending

‘Tom Hanks Week’:
Maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april om 20.30 uur achtereenvolgens:
‘Forrest Gump’, ‘Larry Crowne’, ‘Philadelphia’, ‘The Green Mile’ en ‘Road To Perdition’.