Film Jaaroverzicht 2016

Film Jaaroverzicht 2016

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het jaar 2016 was een bijzonder jaar voor de film. In dit jaar werden er vooral veel animatiefilms uitgebracht. Zowel Disney als ook Dreamworks brachten de ene na de andere succesvolle film op de markt. Mensen gingen dan ook massaal naar de bioscopen voor de nieuwste films. Maar welke films waren er ook alweer uitgebracht? Welke animatiefilms wisten indruk te maken? 

De recensent van Showbizznetwork heeft tien films uit 2016 beoordeeld. Hiervoor heeft hij een speciale top tien gemaakt. Deze tien films wisten op een bepaalde manier indruk te maken. Welke films er allemaal in deze top tien staan is nu te lezen in deze speciale jaaroverzicht die in het teken staat van film.

10. Inside Out

Wat speelt zich allemaal af in het hoofd van een jong meisje? Dat moet Disney zich hebben afgevraagd. Het antwoord werd verwerkt in de film Inside Out. In deze film krijgen de verschillende emoties het zwaar te verduren. Het ene moment is het meisje, Riley, blij, het andere moment verdrietig of boos. Naast Plezier, spelen ook Angst, Woede, Afkeer en Verdriet een belangrijke rol.

Deze film is redelijk grappig. Het is niet een typische Disneyfilm. Ook zal ik hem niet vaak terug kijken. Voor kleine kinderen is Inside Out misschien leuk, maar voor ouderen is het iets minder. Wat wel een leuk feitje is, is dat de TV Kantine er een speciale aflevering over gemaakt heeft. Toen kon de kijker in het hoofd van Sylvie Meis kijken. Inside Out, een leuke film, maar die niet heel sterk overkomt.

9. Angry Birds Movie

Ken je dat spellletje nog? Die met die vogels en varkens? Daar is nu ook een film van gemaakt. Alles draait om de 'Angry Bird' Red. Hij moet een zelfbeheersingscursus gaan volgen. Maar eigenlijk ziet Red dit niet echt zitten. Dat maakt deze film mede tot een succes. Deze film bevat veel humor, die soms ook wel flauw is. Maar dat lijkt wel te horen bij deze film. Eindelijk weet Red te laten zien dat hij meer is dan een boze vogel uit een spelletje. Red heeft laten zien prima op eigen poten te kunnen staan.

Deze film is een echte aanrader voor het hele gezin. De boze vogels hebben niet veel te maken met het bekende spel. Het is een losstaand verhaal, die niet veel te maken heeft met het spel. Wel komen er varkens in voor. Deze varkens zijn iets raars van plan. Het is aan Red en zijn vrienden om hier een stokje voor te steken...

8. Trolls

De Trolls zijn weer helemaal hip en actueel. In de nieuwe film draait het om gezelligheid, veel kleur én hippe muziek. Alles draait om Poppy, een Troll die positief in het leven staat. Zij ziet alles door een roze bril. Dit gevoel wil zij dan ook overbrengen op alles en iedereen. Maar er is één Troll die daar gevoelloos voor lijkt te zijn. Deze Troll, Knoest, is een soort Moppersmurf. Al snel blijkt dat iedereen wel iets positiefs in zich heeft.

Zelf heb ik deze film nog niet gezien. Wel heb ik genoeg marketing gezien om een beeld te hebben over Trolls. Alles is zo vrolijk, dat de film wel vrolijk moet zijn! Niemand minder dan Justin Timberlake heeft zelfs de titelsong voor Trolls gezongen. Zijn hit, Can't Stop The Feeling!, is ingezet voor Trolls. De makers van Trolls hebben hiermee misschien wel goud in handen. Op dit moment staat Trolls op plek 8, maar wie weet stijgt Trolls nog door naar een hogere plek.

7. Ice Age 5: Collision Course

Na een lange pauze zijn de helden van Ice Age terug. In het vijfde deel moeten Manny en zijn vrienden hun geliefde thuis verlaten. De aarde wordt aangevallen door meteorieten. Iedereen is in paniek om wat er staat te gebeuren. Een oude bekende probeert de vrienden te redden. Maar of ze daar wel blij mee moeten zijn? Helpt hij de vrienden, of brengt hij ze juist in gevaar?

Ice Age 5 is een echte familiefilm. Alle populaire personages zijn terug en leuker dan ooit. Ook zijn er veel nieuwe personages waar de kijker zeker van gaat houden. Je kan wel zien dat Ice Age met haar tijd mee gaat. Van de oorspronkelijke Ice Age is weinig over. Iedereen wordt ouder en wijzer, zo lijkt het. Deze film laat je zeker smelten. Een echte aanrader voor alle Ice Age fans. Dit deel mag je gewoon niet missen.

6. Finding Dory

Ja! Eindelijk is er dan een vervolg op Finding Nemo. De opvolger kreeg als naam Finding Dory. Nu is Dory de hoofdpersoon in haar eigen film. Nadat alles in rustig vaarwater was, gebeurde het ondenkbare. Dory is ineens spoorloos verdwenen. Marly en Nemo blijven vertwijfeld achter, hun geliefde Dory is weg. Een zoektocht waarbij de geschiedenis zich wel lijkt te herhalen.

Finding Dory is een waardige opvolger. Dory is en blijft een grappige vis. Haar humor is ook voor volwassenen ontzettend leuk. Langzaam maar zeker leer je Dory nog beter kennen. Naast de vertrouwde personages, komen er ook veel nieuwe personages voor. Net als bij Ice Age 5 sluit je die ook meteen in je hart. Dory is een vis die snel en makkelijk contacten legt. Zij is een vis die met iedereen vrienden kan worden. Een film die in 2016 zeker indruk wist te maken.

5. Secret Life Of Pets (Huisdierengeheimen)

Wat doen huisdieren wanneer hun baasjes niet thuis zijn? Het antwoord op deze vraag wordt in Secret Life Of Pets meer dan duidelijk. Alle huisdieren genieten van het leven met hun baasje. Maar op een onbemand moment raken sommige huisdieren in een groot gevaar. Wat vrij opvallend is, is het witte schattige konijntje. Die lijkt misschien lief en onschuldig, maar blijkt één van de slechteriken van deze animatiefilm te zijn.

Voor ik deze film gezien heb had ik zo mijn twijfels. Zou deze film wel leuk zijn? Is het wel een film met inhoud? Nou dat is Secret Life Of Pets zeker. Een film waar ontzettend veel humor in voorkomt. Iedereen gaat van deze film houden. De makers achter Verschrikkelijke Ikke weer een meesterwerk afgeleverd. Deze film moet je zeker gezien hebben en mag je dan ook zeker niet missen.

4. The Jungle Book

Misschien wel één van de mooiste films van het afgelopen jaar: The Jungle Book. Walt Disney blies The Jungle Book nieuw leven in. Het wereldberoemde verhaal van de jongen Mowgli wordt op een andere manier verteld. Alle personages uit de tekenfilm komen ook in deze nieuwste versie aanbod. Deze nieuwe versie is zo ontzettend mooi gemaakt, dat je er stil van wordt. Het is een film die zeker indruk wist te maken.

Alleen de jongen Mowgli is echt in de film. De rest is allemaal gemaakt met technologie. Het ziet er zo levensecht uit, dat het voor de kijker allemaal net echt lijkt. Deze film is ook een echte aanrader. Er zitten een aantal grote verschillen tussen de tekenfilm en deze echte versie. Welke verschillen er precies inzitten kan de kijker beter zelf ontdekken. Wat in ieder geval terugkeert is de vrolijke muziek, die de kijker zeker zal herkennen uit de tekenfilm.

3. The Good Dinosaur

Wat krijg je als je een dinosaurus een mens verwisselt? Wat als de dinosaurus leeft als een mens en een mens leeft als een wild dier? In The Good Dinosaur komt dit verhaal dan ook aanbod. De dinosaurussen leven als mensen, met alles wat daarbij hoort. De mensen die in de tijd van de dinosaurussen leven, leven als dieren. Het is een omgekeerde wereld, wat erg grappig is om te zien.

Al snel ontstaat er tussen Arlo en Spot (het mensenkind) een hechte vriendschap. Samen moeten zij zien te overleven in de buitenwereld. Zij hebben elkaar meer dan nodig. Het is een Disneyfilm met een mooie boodschap die de kijker zeker zal raken. Een Disneyfilm waar niet veel aandacht aan besteed is, maar die toch zeker in dit overzicht thuis hoort. De kijker mag deze film dan ook zeker niet missen.

2. Sing

De swingende film Sing is één van de leukste films van 2016! Een talentenjacht voor dieren organiseren, dat lijkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Vooral de muziek is erg populair in deze film. Zonder de muziekinvloeden zou Sing zeker niet zo populair zijn. Als kijker zou je haast denken dat je naar een Disneyfilm kijkt. De beelden zijn zo ontzettend goed in elkaar gezet, dat de vergelijkkennissen met Zootopia erg groot zijn.

De film Sing is leuk voor jong en oud. Dit komt mede door de muziek. Veel muziek zal herkenbaar zijn, zowel muziek van deze tijd als ook van de jaren '80 en '90 komen voorbij. Een film over een talentenjacht is er nog niet eerder geweest. Tenminste niet in het verhaal van Sing. Het was nog even spannend welke film op de eerste plek zou eindigen. Het scheelde dan ook niet veel om voor Sing op de eerste plek te eindigen. Sing is een echte aanrader voor het hele gezin.

1. Zootopia

Vooroordelen komen veel en vaak voor. Ook in de Disneyfilm Zootopia is dit niet veel anders. Politieagente Judy Hopps wil maar één ding: een goede politieagente zijn voor Zootopia. Al snel wordt zij niet serieus genomen door haar werkgever. Maar Judy laat dat niet op zich zitten en bijt zich vast in een vermissingszaak. Deze zaak blijkt ingewikkelder dan werd gedacht. Gelukkig krijgt Judy hulp van de sluwe Nick Wilde.

Zootopia is echt dé leukste animatiefilm van 2016. Disney heeft met deze film zichzelf overtroffen. Als kijker zie je direct dat de makers van Frozen achter deze film zitten. Wanneer je naar de details kijkt, zie je heel veel overeenkomsten. Het is een film om van te houden. Zootopia zal de kijker keer op keer weten te raken. Het hele gezin zal Zootopia niet één, niet twee, niet drie maar ontelbaar vaak willen bekijken. Met stip staat Zootopia dan ook op de eerste plek in het Film Jaaroverzicht van 2016!

Hieronder nog even het overzicht:

10. Inside Out
 9. Trolls
 8. Angry Birds Movie
 7. Ice Age 5: Collision Course
 6. Finding Dory
 5. Secret Life Of Pets
 4. The Jungle Book
 3. The Good Dinosaur
 2. Sing
 1. Zootopia

Tot zover het filmjaaroverzicht van 2016. In 2017 zullen er ongetwijfeld nieuwe films verschijnen. Hierover zullen de nodige recensies verschijnen. Zodra hier meer nieuws over bekend wordt, is dat zeker te lezen op onze website. Tot die tijd kan de kijker genieten van de bovengenoemde films. Veel kijkplezier!