‘Adam zkt. Eva’ geeft Cupido dit seizoen extra pijlen om raak te schieten

‘Adam zkt. Eva’ geeft Cupido dit seizoen extra pijlen om raak te schieten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het waanzinnige liefdesexperiment ‘Adam zkt. Eva’, gepresenteerd door Nicolette Kluijver, keert vanaf 7 april terug bij RTL 5.

Dat er mooie dingen kunnen gebeuren als je elkaar op de eerste date naakt ontmoet, als er niets meer is om je achter te verschuilen, is inmiddels bekend. Maar wat gebeurt er als dit seizoen de kans op ware liefde zich niet alleen naakt maar ook in meervoud aandient?

In ‘Adam zkt. Eva’ ontmoeten iedere aflevering nieuwe singles elkaar voor het eerst naakt op een onbewoond eiland op de Filipijnen. Werkt de stilte en de uitdaging van het eiland ook dit seizoen als een liefdessnelkookpan? De singles zijn volledig op zichzelf en elkaar aangewezen. Er is niets meer om zich achter te verbergen: geen materialistische zaken als merkkleding en smartphones. Geen afleidende prikkels zoals make-up, aftershave, piercings en discodecibels. Zo blijven alleen de natuurlijke schoonheid, charme en het karakter van de kandidaten over en kunnen ze zich volledig richten op elkaar en het verkennen van de liefde. Eerlijker en spannender kan een eerste date niet zijn. Maar slaat de vonk ook over?

Het belooft dit seizoen spannender dan ooit te worden want wat niemand weet is dat het liefdesexperiment voor de Adams en Eva’s die hun avontuur abrupt zien eindigen nog lang niet afgelopen hoeft te zijn…. Dit seizoen krijgen ze de keus om hun zoektocht elders voort te zetten. Op een geheim eiland in de Zuid Chinese zee liggen dit keer nieuwe liefdeskansen voor alle Adams en Eva’s die het paradijs vroegtijdig moeten verlaten!

Kandidaten
De kandidaten in ‘Adam zkt. Eva’ zijn alleenstaand, avontuurlijk en intelligent genoeg om verder te kijken dan het uiterlijk. Ze reizen af naar een adembenemend tropisch eiland voor een experimentele date. De singles zijn op basis van hun voorkeuren gekoppeld aan een potentiële partner, die ze zonder kleren ontmoeten. Het begin van een onvergetelijke ervaring: samen naakt overleven en elkaar leren kennen.

In dit seizoen maken we onder anderen kennis met de 25 jarige webontwikkelaar en kinder-dj Edwin. Hij heeft normen en waarden hoog in het vaandel staan en valt op open, gezellige en creatieve vrouwen. In de liefde wil het vaak niet lukken omdat hij veel te snel verliefd raakt. Door mee te doen aan dit liefdesexperiment hoopt hij eindelijk zijn roodharige droomvrouw te vinden.

De 19 jarige muzikaal ingestelde Emmely volgde een opleiding tot onderwijsassistente. Haar droomman is een gentleman met humor en manieren, muzikaal, lang, rustig en af en toe lekker gek. Maar bovenal ziet ze meedoen aan dit naakte liefdesexperiment als de ultieme kans om over haar onzekerheden heen te komen.

De 28 jarige horecamedewerker Benjamin hoopt op liefde op het eerste gezicht, compleet met prikkeling en gevoel. Zijn ideale Eva is zelfverzekerd, positief, heeft een eigen mening, humor, zelfspot en weet wat ze wil. Hij kan dansen, schilderen en dichten en hoopt vooral met dat laatste zijn Eva te verleiden.

De 23 jarige Robin is naast haar werk als tandartsassistente minstens zo fanatiek met sport bezig; rugby, sportschool, marathons, als ze maar kan bewegen. Ze hoopt op het onbewoonde eiland een mannelijke en volwassen Adam tegen het gespierde lijf te lopen die in staat is om tegengas te bieden, iets waar het bij vorige relaties nog al eens aan ontbrak.

Succes
‘Adam zkt. Eva’ was afgelopen seizoen niet alleen een groot succes in Nederland. Inmiddels is het programma ook een internationale hit. De Duitse familiezender RTL is op dit moment bezig met de voorbereidingen van een tweede serie. Net als Spanje waar de eerste serie alles records verbrak. Ook in Denemarken is het eerste seizoen momenteel een groot succes. Binnenkort komen Frankrijk, Finland en Noorwegen ook met een eigen versie.

In de liefde verlangt iedereen naar intimiteit, maar wordt men vaak geleid door uiterlijk. ‘Adam zkt. Eva’ gaat daar tegen in als een mooi, eerlijk en niets verhullend datingprogramma. Niet eerder was de kans op het vinden van ware liefde zo groot als in dit seizoen.

‘Adam zkt. Eva’ wordt geproduceerd door Eyeworks.
‘Adam zkt. Eva’ is te zien vanaf dinsdag 7 april vanaf 20.30 uur

Bekijk Adam zkt. Eva op TVblik.nl/adam-zoekt-eva