Reisprogramma Erik en Caroline verhuist van RTL4 naar RTL8

Reisprogramma Erik en Caroline verhuist van RTL4 naar RTL8

Geschreven door Daniël Schalk

Het beroemde GTST-koppel Erik de Vogel en Caroline De Bruijn gaan weer op reis voor RTL. Het nieuwe seizoen van het programma Romancing The Globe zal niet te zien zijn op RTL4 maar op RTL8. “Erik en Caroline hebben gezamenlijk een grote passie: reizen”, laat RTL8 weten.

“Zodra de twee maar even de tijd hebben, gaan ze op reis en filmen ze hun bijzondere belevenissen. In het tweede seizoen van het door hen zelf geproduceerde reisprogramma nemen Erik en Caroline de kijker wekelijks mee naar nieuwe avontuurlijke bestemmingen.”

In zes afleveringen bezoeken ze Vietnam, Zweden, Portugal, Wales, Cyprus en Oman. Deze worden gecombineerd met eerder bezochte landen: Lapland, Belize, Ierland, Marokko, Kenia en Capri.

In de eerste aflevering bezoekt het reislustige koppel Vietnam. Hier verblijven zij aan één van de prachtige verlaten stranden van het eiland Con Son, dat een onderdeel is van de Con Dao eilandengroep. Op de scooter verkennen zij dit paradijselijk stille en nog relatief onbekende eiland. Ook komen ze in aanraking met het confronterende duistere verleden: de beruchte Tiger Cages, onderdeel van een gevangenis op het eiland waar ten tijde van de Vietnamoorlog enorme gruwelijkheden plaatsvonden.

Vietnam kent naast de rust en een pijnlijke geschiedenis ook een geweldige bedrijvigheid, onder meer in de grootste stad van Vietnam, het van miljoenen scooters gonzende Ho Chi Min stad. Hier maken Erik en Caroline kennis met kleermaakster Tricia die hem een overhemd aanmeet. Terwijl het hemd van Erik wordt gemaakt, neemt Tricia Erik en Caroline mee en leidt zij hen rond in haar stad.

“Samen genieten is belangrijk in het leven en wij laten graag zien hoe jij dat ook kunt”, laat Erik weten. “Wij zoeken die speciale plekjes uit. Soms moet je daar wat meer moeite voor doen maar dan kan de beloning ook onvergetelijk zijn”, aldus Caroline. Ze vervolgt: “Zo waren we in Oman op een gegeven moment al om 3.00 uur ’s nachts op het strand om getuige te zijn van een wonder dat zich al sinds de prehistorie op die manier voltrekt: schildpadden die ’s nachts het strand opkomen om hun eieren te leggen, om tegen zonsopgang met veel moeite de zee weer te bereiken. Dat moet je een keer meegemaakt hebben.”

Romancing The Globe is vanaf zondag 19 april, wekelijks, om 18:05 uur te zien op RTL8.

Bekijk Romancing The Globe op TVblik.nl/romancing-the-globe