Erik de Vogel en Caroline de Bruijn maken exotisch reisprogramma  ´Romancing The Globe´

Erik de Vogel en Caroline de Bruijn maken exotisch reisprogramma ´Romancing The Globe´

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Acteurskoppel Erik de Vogel en Caroline De Bruijn zijn al jaren enorme reisliefhebbers. Met het nieuwe reisprogramma ‘Romancing The Globe’, dat zij in eigen beheer hebben geproduceerd,  realiseren zij een lang gekoesterde droom. In zes afleveringen, te zien bij RTL 4, reizen Erik en Caroline naar diverse exotische bestemmingen om de meest bijzondere plekken te ontdekken. Het koppel laat zich in dit reisprogramma van een hele nieuwe kant zien en neemt de kijker mee naar een andere setting dan de GTST-studio’s. Veelal aan de andere kant van de wereld en niet in personage, maar gewoon als zichzelf.

 

Caroline: “Erik en ik zijn allebei dol op reizen en dat doen we het liefst samen. Met zijn tweeën op ontdekkingsreis, andere geuren opsnuiven, bijzondere mensen ontmoeten. Met ‘Romancing The Globe’ willen we heel graag het opwindende gevoel van samen op reis zijn overbrengen. We gaan op zoek naar al die mooie plekken die er op deze wereld zijn, waar je met een beetje mazzel ook helemaal alleen met zijn tweeën bent”.

 

In de eerste aflevering reizen Erik en Caroline af naar het Noord-Afrikaanse Marokko waar ze overnachten in de stad van de sprookjes van 1001 nachten: Marrakech. Erik en Caroline laten zich betoveren door de sfeer in de medina en ontdekken een prachtig stadspaleis met een heel bijzonder verhaal. Ook wandelen ze over het wereldberoemde marktplein Djemaa el Fna dat ’s avonds pas echt tot leven komt. Per jeep rijden ze dwars door het majestueuze Atlasgebergte om uiteindelijk in de Sahara terecht te komen. Daar overnachten ze in een tentenkamp onder de sterrenhemel en ervaren de magie van de woestijn.

In elke aflevering laten Erik en Caroline zien wat hen betovert en inspireert: in Kenia bijvoorbeeld zoeken ze de echte wildernis op in het natuurreservaat Masai Mara. Aan de Indische oceaan vinden ze het paradijs en eten hun zelf gevangen lunch op een eindeloos en ongerept strand. Maar het kan ook dichter bij huis: op Capri rijden ze met een klassieke rode cabrio dwars door tweeduizend jaar geschiedenis en krijgen ze kookles van de kokkin van Humphrey Bogart. En in Lapland slapen ze op rendiervellen en gaan met husky-sledes op jacht naar het Noorderlicht.

 

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 9 maart tussen 15.55 uur en 16.25 uur bij RTL 4.