Kassa bestaat 25 jaar

Kassa bestaat 25 jaar

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het consumentenprogramma van de VARA, Kassa, bestaat 25 jaar. Om dit feit te vieren komt er een speciale jubileumuitzending over de 25 jaar Kassa. De kijker mag zelf een quizvraag indienen voor de speciale jubileumquiz. Als de vraag van een kijker ook daadwerkelijk uitgekozen wordt, dan is die meteen eregast in deze speciale uitzending.

Iedere zaterdagavond brengt presentatrice van Kassa, Brecht van Hulten, het laatste consumentennieuws. Dit programma is elke zaterdagavond live te zien bij de VARA op NPO 1. Kassa weet wekelijks 1 miljoen kijkers vast te houden. Dat kijkers aantal blijft iedere week redelijk stabiel.

Door de hoge kijkcijfers voor dit programma, weet Kassa ook iedere zaterdag een plek te bemachtigen in de kijkcijfer top 25. In de 25 jaar Kassa is ontzettend veel veranderd, een andere presentator, een ander decor, andere consumentenonderwerpen, maar het programma zelf bleef. Het doel van Kassa was én is; consumenten informeren en helpen waar mogelijk. 

Kassa is niet het enigste consumentenprogramma van de publieke omroep. Op de maandagavond weet Antoinette Hertsenberg, ook een miljoenenpubliek te bereiken met Radar. Consumentenprogramma's zijn inmiddels niet meer van de televisie weg te denken. Kassa kan zeker nog 25 jaar blijven bestaan.

De speciale jubileumuitzending van Kassa is zaterdagavond 30 mei 2015 te zien bij de VARA op NPO 1. De kijker kan zijn of haar vraag achterlaten op de website van dit consumentenprogramma, kassa.vara.nl.

Kassa is iedere zaterdagavond rond 19.00 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Bekijk Kassa terug via TV Blik.